avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retragere din asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retragere din asociatie de proprietari

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Ce trebuie sa fac ,sa ma pot retrage din asociatia de proprietari de unde locuiesc.?Am contracte individuale la apa,gaze,gunoi.SANT OBLIGAT ??
Cel mai recent răspuns: tunelos , utilizator 07:39, 27 Septembrie 2012

Poate avea Codul civil un raspuns in cazul in care serviciile sunt deplorabile si nu vreau sa achit!?

Curatenie nu se face!

Chiar daca se schimba femeia de servici tot asa ramane cu curatenia.

Daca se aduna contributia individuala pentru curatenie ar iesi niste sume imense nejustificate peste ce ar trebui sa reflecte adica: salariile cu contributiile la stat ale asociatiilor + materialele utilizate pentru curatenie + facturi la dezinsectiile efectuate.

Reparatiile le facem prin asocierea vecinilor de scara si angajarea a unui instalator , lumina vine pe factura la 2 luni la o vecina inregistrata la furnizorul de electricitate, deci ne organizam singuri, asa ca nu implica asociatia de proprietari.

Deci cu cine ma lupt daca nu sunt de acord sa platesc ceva nejustificat?
Organizati-va in asociatie asa cum prevede legea si nu o sa mai aveti atatea neplaceri.
Nu Codul civil, militar, naval sau aerian rezolva problemele intr-o asociatie de proprietari, cum nu le rezolva nici intr-o familie, decat in cazuri extreme.
In situatia cand factura de energie electrica vine pe numele unei vecine, aceasta este obligata sa o achite, nu?
Ce faceti daca vecina nu achita factura si furnizorul va lasa pe intuneric? Ce va face vecina daca un proprietar nu-i da partea de bani necesara platii facturii?
Asa ca acei vecini gospodari care se inteleg acum, care e ocupa de facturi, de curatenie..., sa preia coducerea asociatiei si sa faca aceeasi treaba dar organizat legal...
Daca au muncit pana acum gratuit, sa o faca si-n cadrul asociatiei tot gratuit si totul este legal.
Da da, da da... am inteles! Aspectul cu energia electrica nu are relevanta a fi discutat deoarece este foarte bine organizarea la nivel de scara! Asa ca am ajuns la urmatoarea concluzie: plateste mai bine si lasa restul! Sunt servicii sau nu satisfacatoare, plateste ca esti obligat, chiar daca am sesizat administratora, chiar daca toti vecinii platesc tacit ca na... ce e 5 lei de persoana, 15 lei de apartament cu 3 persoane, hai sa platim ca e putin! Romania! Spunea cineva undeva de dreptul la asociere nu de obligatia la asociere e trecut in constitutie si iaca eu daca nu vreau sa ma asociez ca nu am pentru ce trebuie sa platesc ca am Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007!
tunelos a scris:
Sunt servicii sau nu satisfacatoare, plateste ca esti obligat, chiar daca am sesizat administratora, chiar daca toti vecinii platesc tacit ca na...

Pai de ce sa platiti pe alcineva pentru aceste servicii? Faceti-le dumneavoastra, proprietarii. Legea va da dreptul sa schimbati administratorul, sa-i preluati atributiunile si sa efectuati serviciile de administrare la cel mai inalt nivel de satisfactie.

Nu va obliga nimeni sa angajati presedinte, administrator, femeie de servici sau comisie de cenzori, puteti face acest lucru voluntar fiecare proprietar, o luati in ordinea apartamentelor si faceti cu schimbul. Cate o luna un reprezentant din fiecare apartament incaseaza, achita facturi, intocmeste listele, face curatenie in condominiu si in jurul lui, scoate gunoiul, repara daca se sparge o teava sau daca sunt alte probleme. Incepeti cu apartamentul 1 la toate aceste treburi iar apartamentul 2 este cezorul ap 1, cand preia actele ap 2 devine 3 cenzor, si tot asa. Avantajele sunt multiple, reducerea cheltuielilor, nu mai sunt discutii pe tema: "presedintele si administratorul sunt niste hoti", treaba va fi facuta "impecabil", si nu veti mai spune NICIODATA "Sunt servicii sau nu satisfacatoare, plateste ca esti obligat, chiar daca am sesizat administratora, chiar daca toti vecinii platesc tacit ca na... ce e 5 lei de persoana, 15 lei de apartament cu 3 persoane, hai sa platim ca e putin! Romania!"
Nu asi vrea decat o luna sa treaca cei care vorbesc asa la conducerea unei asociatii, nu sa fie tari la coltul blocului sau in fata calculatorului.
A inceput "Cronica Carcotasilor", deci.....RUSINICAAAAA!!

Alte discuții în legătură

Tevi orizontale de caldura + lipsa calorifere hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat in rezolvarea problemei urmatoare: suntem proprietari noi ai unui apartament de 3 camere, care este situat la etajul ... (vezi toată discuția)
Nereguli grave în organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari olimpiaJ olimpiaJ Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta cu formularea unei acţiuni in justiţie pentru nereguli grave in asociaţia de proprietari din care fac parte şi anume ... (vezi toată discuția)
S-au executat lucrări de reabilitare termică a scării de bloc, cum se împarte cheltuiala? Naty21 Naty21 Bună ziua S-au executat lucrări de reabilitare termică a scării de bloc,cum se împarte cheltuiala? (vezi toată discuția)