avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... model cerere de prelungire suspendare CIM pt cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

model cerere de prelungire suspendare CIM pt cresterea celui de-al doilea copil.

Buna ziua,

Ma aflu in CCC pana in 17 septembrie 2012, pentru primul copil nascut in 2010. In 24 august am nascut cel de-al doilea copil.
Imi puteti spune cum procedez pentru a beneficia de CCC pentru cel de-al doilea copil?
Ce trebuie sa trec in cererea de solicitare a prelungirii suspendarii CIM catre angajator?
Exista o data limita in care trebuie sa ma incadrez pentru a beneficia de prelungirea suspendarii CIM ?
Pentru indemnizatia de crestere a celui de-al doilea copil ce trebuie sa fac, cui ma adresez?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 7 Ianuarie 2017
1. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 (atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- CCC2 poate fi pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti).

2. - Angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.
- Cu o copie aceasta decizie si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completatio cererea pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte in plus).

3. - CCC2 incepe in ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1 dar:
* nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la 1 an;
* nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la 2 ani;

Buna ziua. Poate angajatorul sa refuze acordarea suspendarii cim pt al doilea copil?
OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
.....

art.26
....
(2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
.....
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
.....

Prin urmare, angajatorul are obligatia de a aproba cererea de CCC , iar in caz de refuz puteti sesiza AJPIS.
multumesc frumos pt raspuns. ce inseamna in "termenii nostrii romanesti" la comun de acord? intreb asta pt ca au existat anumite tensiuni si cand a trebuit sa dea banii pt concediu maternal si le-am facut sesizare la itm. Acum mi-e sa nu se incapataneze si sa ne dea cererea cu suspendarea doar pt un an si nu 2 cum am dorii noi.
Adica perioada de suspendare - perioada cat va sta CCC - se stabileste de comun acord .

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil maryag maryag buna ziua,am un copil nascut un martie 2011 si am concediu de crestere de 2 ani pana in martie 2013,sunt iar insarcinata si copilul se va naste tot in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil mimioomi mimioomi buna ..am si eu o intrbare..am un copil de 2 ani si mai am unul de 6 saptamani ..tre sa fac din nou toate actele ..sau e suficient o cerere de prelungire a ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil mihaelacapra2005 mihaelacapra2005 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele ... (vezi toată discuția)