avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari sociale de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari sociale de sanatate

Buna ziua,

Sunt angajata la o societate unde am contract de munca pe o perioada nedeterminata. In acelasi timp, in luna iulie mi-am deschis un cabinet individual de psihologie pentru care trebuie sa mai platesc o alta contributie la sanatate, pe care mi-a stabilit-o Administratia Financiara in functie de venitul estimat.

Va rog mult sa-mi spuneti daca trebuie sa mai fac un contract cu casa de sanatate pentru contributia datorata de cabinet sau ramane doar cel de la firma unde sunt angajata? Pot avea doua contributii cu un singur contract?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:01, 25 Septembrie 2012
Nu,nu este posibil.Pentru activitatea pe care o desfasurati ca salariat cu contract de munca sunteti asigurata la sanatate pt. ca angajatorul va retine si plateste contributia obligatorie la sanatate din salariul dvs. brut lunar,pt. activitatea ce o desfasurati in mod independent veti incheia un contract separat de asigurare cu casa de sanatate pt. care veti plati contributia in fc. de venitul estimat declarat la fisc.
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua, doresc sa stiu daca se poate deveni coasigurat in urmatoarea situatie; in urma cu un an s-a terminat "stagiul" de somer, in evidenta medicala cu astm bronsic fara posibilitate de angajare din cauza diagnosticului, tin evidenta de facturare-incasare la asociatie de proprietari - venit net 120ron lunar.
Stiu ca este un formular de la finante care trebuie completat alaturi de adeverinta de venit a sotului; exista un plafon de venit minim-maxim care poate conditiona calitatea de coasigurat?
Multumesc anticipat
In conditiile in care realizati un venit,indiferent de cuantumul acestuia,nu puteti primi calitate de coasigurat. Aveti obligatia sa va asigurati la sanatate prin cplata contributiei lunare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada asigurat cass pentru femei gravide care nu realizează venituri miha_r miha_r Bună ziua, Dna dr. de familie m-a informat ca femeile gravide sunt asigurate în sistemul public de asigurări de sanatate, chiar și în cazul nerealizării ... (vezi toată discuția)
Coasigurat versus asigurat fara venituri aniodehcane aniodehcane Buna ziua, Am sunat la CNAS pentru a ma lamuri cum se stabileste calitatea de coasigurat, insa doamna mi-a sugerat depunerea documentelor similare ... (vezi toată discuția)
Asigurarea sociala de sanatate pentru un tanar de 26 de ani marianoprisi marianoprisi Sunt asigurat la casa OPSNAJ si fiica mea este coasigurat. In curand va implini 26 de ani si desi a terminat facultatea luna trecuta nu are inca un loc de ... (vezi toată discuția)