avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate de la calculul impozitului pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate de la calculul impozitului pe profit

Buna ziua,

Problema cu care ma confrunt este urmatoarea:

O societate comerciala XY a achizitionat un teren de la o persoana fizica Z care la randul ei obtinuse dreptul de proprietate asupra acelui teren printr-un contract de donatie facut de 2 pers Q si R.
Ulterior acest teren a facut obiectul unui litigiu cu privire la dreptul de proprietate, litigiu dedus in fata instantei. In final decizia instantei a fost in sensul anularii tuturor actelor prin care s-a transferat dreptul de proprietate asupra acelui teren, incepand cu contractul de donatie care din anumite motive a fost declarat ca lovit de nulitate absoluta.
Deoarece societatea XY a pierdut procesul prin care a solicitat de la persoana Z restituirea valorii de achizitie a terenului (respectiv pretul platit), iar aceasta valoare trebuie inclusa la cheltuieli, intrebarea mea este:

Respectiva suma (care initial a fost pe contul 2111-terenuri, ulterior la 461-debitori diversi) este sau nu deductibila din punct de vedere fiscal ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:47, 5 Septembrie 2012
Avand in vedere prevederile art.21 din Codul fiscal si Normele de aplicare ale acestuia,in care sunt mentionate cheltuielile deductibile fiscal,ca fiind numai cele efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile,cele referitoare la valoarea terenului,sau ceva asemanator, nu se regasesc intre acestea.De aceea consider ca respectivele cheltuieli sunt nedeductibile din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie marfa confiscata MIV MIV Buna ziua, Am un pv de confiscare marfa de catre DSV. L-am contestat si i-am chemat in instanta. Nu stiu cum sa procedez cu marfa pe care nu o mai am in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile/nededuclibile dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, imi poate explica si mie ce sunt alea cheltuieli deductibile si nedeductibile? Daca se poate as dori si exemple sa pot intelege mai bine...Stiu ... (vezi toată discuția)
Creante ce pot fi trecute pe pierdere bobcat27ad bobcat27ad Ce tip de document este necesar pt a putea fi trecute pe pierdere creantele ce nu mai pot fi recuperate? Referat intocmit de jurist este suficient? Ce anume ... (vezi toată discuția)