avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Detin firma cu datorii la stat - pot infiinta una noua?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Detin firma cu datorii la stat - pot infiinta una noua?

Buna ziua
Vreau sa va cer sfatul legat de o problema a unei intreprinderi individuale. Am aceasta intreprindere individuala infiintata din anul 2010. Situatia este urmatoarea: nu am depus declaratiile referitoare la tva niciodata, am platit impozit pana la jumatatea anul 2011 dupa care nu am mai avut posibilitatea materiala de a plati in continuare si nu am tinut nici o contabilitate de nici un fel.Tot de la jumatatea anului 2011 nu a mai depus nici declaratiile fiscale. Mentionez ca am continuat sa emit facturi pana in prezent. Acum as vrea sa inchid temporar/definitiv (dupa posibilitati) aceasta firma si sa infiintez un PFA neplatitor de tva. Activitatea mea este cea de prestari servicii in domeniul IT. As putea sa infiintez acest pfa, in ciuda datoriilor la stat? Daca da, cum? Care ar fi solutia cea mai buna in ideea ca as vrea sa scap de I.I.?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:31, 14 Septembrie 2012
Teoretic e foarte simplu...se poate radia ii si va infiintati o pfa. Trebuie sa aveti in vedere ca desi radiati ii din registrul comertului, datoriile pe care le aveti fata de stat vor fi ,, transferate" pe CNP-ul dvs. II este o entitate fara personalitate juridica, titularul acesteia raspunzand cu bunurile proprii in caz ca ar aduce prejudicii cuiva. Daca nu ati depus declaratiile la ANAF, cu siguranta aveti inscris in cazierul fiscal acest lucru si ma indoiesc ca veti putea infiinta vreo alta firma pana nu reglementati aceasta situatie.
Nu se poate lichida si radia voluntar o societate cu datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea faptelor din cazierul fiscal - problema - vid legislativ dan_cs dan_cs Buna ziua, Am fost administratorul unei firme. Pentru intarzierea depunerii declaratiilor, firma a fost declarata inactiva. In sept 2011, am depus ... (vezi toată discuția)
Societate declarata inactiva fiscal,dizolvata dar neradiata,ce solutii am? vallentta vallentta inainte de 2006 am avut o societate cu sediul si pct. de lucru la aceeasi adresa (unde plateam chirie), obtinand un credit am cumparat un spatiu si am deschis ... (vezi toată discuția)
Infiintare gewerbe anmelldung in germania(pfa) victorn victorn am o intrebare in legatura cu un pfa infiintat acum 2 luni in germania....si anume ....am ajuns in germania prin ,,cineva,,care mi-a gasit un loc de munca in ... (vezi toată discuția)