avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna ziua! In data de 31.08.2012 am avut unaccident rutier la care a fost prezenta politia si Smurdul,un camion de 10 tone a intrat in spatele meu proiectandu-ma intr-un stalp de beton.Politia a stabilit ca soferul camionului a fost de vina pt nepastrarea distantei corespunzatoare si a amendat soferul camionului cu 140 roni.De buna credinta desi am suferi leziuni la nivelul urechii drepte si a capului nu am mers la spital pt a nu i se lua permisul baiatului.In data de 03.09.2012 am fost amandoi la firma de sigurari pt a complete formularele si azi ma suna sa-mi spuna ca daca nu ii platesc eu amenda de 140 roni face contestatie la firma de asigurari ca el nu a fost de vina. Ce se poate intampla mai departe in cazul acesta se va taragana foarte mult cu reparatia masinii mele care este foarte avariata si in spate si in fata din cauza stalpului de beton.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 14:17, 5 Septembrie 2012
contestatia se face la instanta de judecata. daca a expirat termenul de 15 zile, vrea doar sa-si recupereze paguba (prostia-i) pe spinarea dvs.
Si daca face contestatie,pana va veni rezultatul la contestatie firma de asigurari va sista reparatia masinii?
Spuneti-i ca nu are dacat sa faca contestatie dar dvs ii veti solicita si daune ca urmare a lipsei de folosinta a autovehicului, de la data avarierii pana la data reparatiei, daune ce urmeaza a fi suportate personal precum si cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident 4 masini implicate Bogdanm33 Bogdanm33 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat. In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui ... (vezi toată discuția)
Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Accident rutier MIHAIGODEANU MIHAIGODEANU IN SEARA DE 23 12 2012 LA ORA 18 SI 30 AM CONDUS AUTOTURISMUL MARCA OPEL ASTRA G PE BLD. NICOLAE GRIGORESCU CATRE DIRECTIA LIVIU REBREANU ,AFLANDU-MA ... (vezi toată discuția)