In calitate de unic mostenitor detineti drept prioritar fara de terti
Dvs solicitati emitere de duplicat al certificatului fara detalierea existentei originalului la terti
Nu exista temei legal pentru invocarea termenului de 6-7 ani
Daca inspectorul din serviciul respectiv refuza eliberarea duplicatului certificatului de deces sesizati oficial seful serviciului acest abuz
Anexez model cerere eliberare duplicat certificat deces,pentru obtinerea caruia, solicitantului ii revine obligatia sa completeze strict unul dintre cele 3 motive-fara a exista termenul de 6-7 ani
Verificat identitatea solicitantului Inregistrat nr……..…………..
Ofiţer de stare civilă din …….………….… 2006
DOMNULE PRIMAR
Subsemnatul(a)………………….……………………..fiul (fiica) lui…….………….…......... si al …………………………………, domiciliat in ………………………………….......... str./satul ……………………………… nr.…….., etj……. ap…….. jud…………..……….., posesor al B.I./C.I. seria ……... nr….……………. eliberat de Politia………………..
Vă rog să binevoiţi a-mi elibera CERTIFICATUL DE DECES al numitului (ei)…………………………………………………...…, decedat(ă) în ................................../…………………..………….jud…………….… la data de ……….…… Fiul lui …………………………………. şi al ………………………………… cu ultimul domiciliu în …………………………………., str. ………………………., nr. ……., ap. …..
Solicit certificatul de DECES în calitate de …………………………………. pentru a-mi servi la ……………..………………………….……………………………..
……………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………….
Menţionez faptul că vechiul certificat de deces a fost …………………..………
(furat, pierdut, distrus) în următoarele împrejurări……………………………………………
…………………………………………………………………………………………………......
Data …………………….. SEMNÃTURA
…………..….………………
Eliberat certificat de deces
Seria…….nr. ……………..……
Am primit certificatul solicitat,
Data…………….… 2006 SEMNÃTURA
Ofiter de stare civila, ………………………………….
…………………………….
Domnului primar al _________________, Jud. ____________