avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... am un copil si nu sunt casatorita civil si as vrea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

am un copil si nu sunt casatorita civil si as vrea sa-l scot de pe numele tatalui

as dori informatii asupra acestiu subiect
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:26, 6 Septembrie 2012
gi_jane2, multumesc!:hammer:Aveti mare dreptate!naomi,recunoasterea este un act irevocabil, nemaiputându-se reveni asupra acesteia dupa ce a fost facuta. Este posibila actiunea în anulare a recunoasterii de paternitate numai în cazul în care autorul acesteia, adica concubinul dvs., nu a avut o vointa constienta când a facut-o. Asa ca solicitati dvs. instantei, daca aveti motive temeinice sa va incredinteze numai dvs.custodia copilului pentru a nu mai avea nevoie da tatal copilului si lasati restul asa cum este in prezent. Daca va deranjeaza numele , copilul poate sa si-l schimbe la 18 ani sau cand se casatoreste sa treaca pe numele sotului/sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa trec copilul pe numele meu cioran camelia cioran camelia am un copil rezultat din concubinaj ,iar copilul ie trecut pe numele tatalui ,iar tatal de cind sa nascut copilul nu s-a interesat de iel nici ce face nici ... (vezi toată discuția)
Cui trebe sa ma adresez cccp cccp Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)
Purtare nume maya2009cu maya2009cu Buna ziua, Iata care e problema pentru care va cer sfatul : Tocmai am primit sentinta in urma procesului de tagada paternitatii (pe scurt: copilul meu s-a ... (vezi toată discuția)