avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare

Daca s-a depus preavizul (semnat de accepatare de catre sef) la resurse umane , si apoi seful atribuie o indatorire care intra la categoria faci ce zice seful - din fisa postului, iar anagatul refuza acea inatorire , la ce se poate astepta anagatul din partea sefului?
Pe ce considerente poate refuza seful lichidarea la data limita?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 6 Septembrie 2012
la desfacerea contractului de munca disciplinar
da
adica peste demisia mea cu preaviz?
imi puteti da un articol din codul muncii?
in perioada de preaviz se poate lucra jumatate de norma?
Neindeplinirea atributiilor prevazute in fisa postului constituie abatere disciplinara , care poate duce la sanctionarea dvs , inclusiv cu desfacerea c.i.m. , chiar daca este vorba si despre o demisie ...

In perioada de preaviz, timpul de munca este cel mentionat in c.i.m. .. in acest sens, avem:
Art.81 alin.(5) C.mun. : Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua am primit o oferta de la o companie care ma vrea urgent asta inseamna sa imi dau demisia fara preaviz, si am cateva intrebari: - daca actualul ... (vezi toată discuția)
Demisie: trebuie neaparat preaviz? alexandra_andrei alexandra_andrei salutare, as dori sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca datorita programului exploatant si a ilegalitatii ce are loc. Intrebarea mea este : se poate sa ... (vezi toată discuția)