am primit o oferta de la o companie care ma vrea urgent asta inseamna sa imi dau demisia fara preaviz, si am cateva intrebari:
- daca actualul angajator nu vrea sa ma lase sa plec ce se poate intampla, pt ca eu oricum voi pleca;
- pot sa refuze sa imi elibereze fisa de lichidare?
- mai am 16 zile de concediu pot cere sa mi le compenseze cu preavizul?
mentionez ca mi-am redactat demisia si i-am dat si numar de intrare asta ca sa se vada faptul ca le-am adus la cunostinta.
1. . Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii. Prin excepţie, contractul de muncă va înceta prin demisie fara preaviz numai daca angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă (art.81 alin.8 C.mun.).
De asemenea, angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz.
2. Nu exista nici o prevedere legala cu privire la obligativitatea intocmirii notei de lichidare.
3. Pe durata preavizului , se poate lua CO . In caz contrar, la incetarea c.i.m. zilele de COneefectuate se compenseaza in bani, conform art.146 alin.4 C.mun.
4. Daca este vorba despre o demisie cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Preaviz
MOKUSKA
In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)