Buna dimineata.Prezint urmatoarea situatie,societatea pe care o administrez are contractate credite la doaua banci,unul dintre credite fiind garantat cu o investitie pe societate.Pe la sfarsitul anului 2010 societatea nemaiputand face fata situatiei economice cere restituire de tva,cerere refuzata in august 2012 ,dupa mai bine de un an si jumatate.In prezent sunt in contencios administrativ cu primul termen nov.2012.Problema este ca una dintre banci ,care are ca si garantie investitia vrea sa declanseze procedura de insolventa,eu am cerut o restructurare dar a fost aprobata cu conditia rambursarii integrale a creditului in nov.2012.Mentionez ca tva-ul ar fi acoperit intregul debit al societatii(nefiind si alte debite cum ar fi furnizori etc)si ar fi dat posibilitatea societatii sa se redreseze pe activitatea de baza-comertul.Problema este ca si locuiesc in aceasta investitie deoarece mi-a fost reziliat un contract de leasing imobiliar.Intrebarea este, daca las banca sa introduca cererea de insolventa se va astepta solutionarea tva in insatnta si dupa aceea se va executa investitia/? sau sa semnez actul aditional castigand max.6 luni,sau sa cer eu insolventa?Mentionez ca eu ca administrator am imprumutat societatea cu multi bani pentru realizarea investitiei,peste 50%.va multumesc
Solicitati deschidere insolventei si propuneti un plan de restructurare in cadrul acestei proceduri.
Aveti avantajul alegerii unui practician in insolventa care sa colaboreze cu dvs. si sa va sustina in reorganizarea acesteia.
Daca veti contacta un practician in insolventa care sa cunoasca in detaliu problematica societatii veti primi un sfat pertinent.