avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general insolventa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

insolventa

ce se intampla cu creditele unei societati aflate in insolventa
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 09:24, 13 Decembrie 2009
O societate care a intrat in procedura de insolventa, preluata de lichidator, isi face lista cu datornicii, adica cei la care datoreaza, printre care si banca respectiva unde are credit. Tabelul acesta al creditorilor, are termene diferite, provizoriu si definitiv apoi este o perioda pina la care cei la care societatea le datoreaza au timp sa se inscrie in acest tabel. Lichidatorul analizeaza contabilitatea si de acolo la toti cei la care ii iese ca ar avea o creanta de recuperat de la societatea aflata in insolventa, le trimite invitatie sa se inscrie in acest tabel. Dar nu e obligatoriu, este cine nu o face, publica doar in ziar ca societatea e in insolventa, sunt termene pt. tabelul creditorilor, ... si asta e opozabil, dar cu cantec, ca ulterior s-ar putea cere raspunderea lichidatorului.
Apoi se vinde ce se poate de la societate, se recupereaza datorii daca se poate, de la altii care ar avea debite fata de societatea in lichidare, se face un raport final, in care se poate constata raspunderea sau NU a conducerii societatii, adica daca situatia actuala a societatii se datoreaza unei conduceri deficitare. In acest caz daca se constata ca DA, se poate cere recuperarea datoriilor societatii din patrimoniul personal al persoanei care o administra (asociati, administratori,...)
Creditele se vor achita din bunurile patrimoniale vandute de lichidator , daca exista . Dar bancile , de regula imprumuta agentii ec pe baza de garantii imobiliare pentru care instituie ipoteca , ulterior acestea nemaiputand fi instrainate de proprietar , ci numai de banca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen beladona carmen beladona O firma care-mi datoreaza mai multi bani este in stare de insolventa.Acea firma are mai multe datorii la alti creditori; La Avas, la o banca .Nu mai are nici ... (vezi toată discuția)