avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creanta salariala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creanta salariala

Buna ziua!

In urma litigiului de munca,prin hotarare judecatoreasca ,am obtinut obligarea paratei la plata salariilor restante;intre timp firma a intrat in faliment.Lichidatorul judiciar nu a gasit nici-un act la firma-dupa spusele sale;a facut cere de antrenare a raspunderii,dar nu m-a cuprins in tabel.Comunicarea hotararii judecatoresti este din data de 06.02.2012.
Va rog ,ce pot face,sa depun o declaratie de creanta sau sa cer aplicarea Legii 200/2006 si daca aceasta lege se potriveste cazului meu?

Cu stima C.D.
Cel mai recent răspuns: cdan10000 , utilizator 13:21, 26 Martie 2012
Pentru aplicarea Legii nr.200/2006 trebuia sa depuneti cererea inainte de lichidarea societatii ... din acest fond, se face plata creanţelor salariaţilor angajatorului aflat în stare de insolvenţă.

Înainte de a va adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca , trebuie să notificati în scris administratorul sau lichidatorul angajatorului în stare de insolventă, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru plata creantelor salariale )
O copie a acestei notificării trebuia sa se ataseze la cererea adresată agentiei teritoriale.
Va multumesc,
insa pare ca lupt pentru o cauza pierduta.Procesul de insolventa al firmei s-a derulat aproape in paralel cu al meu,ori lipsa de informatie;am lucrat departe de casa fara acces la informatii,a facut sa raman pe dinafara.Am sa va prezint si franturi din discutiile mele,pe internet cu lichidatorul judiciar:

Buna ziua!
>
> Stimata doamna,numele meu este C.D. si am fost in litigiu
> de munca cu S.C.in calitate de reclamant pentru drepturi banesti
> ce provin din salariile neplatite.Pe data de 06.02.2012 am primit acasa o
> "Comunicare"
> avand atasata si o hotarare judecatoreasca prin care in parte mi se admite
> actiunea .Eu lucrez in alta localitate si vin acasa cam la o luna,asa ca de
> abia acum pot sa lamuresc situatia,in sensul de a-mi recupera drepturile,
> hotarate prin lege.
> Am aflat insa,ulterir ca societatea respectiva a dat faliment si ca dvs
> sunteti lichidatorul judiciar al acesteia.Informandu-ma la tribunal mi s-a
> spus sa iau legatura cu lichidatorul judiciar, pentru rezolvarea cauzei,asa ca va
> trimit acest e-mail,la care atasez si foto copiile deciziei judecatoresti si
> astept raspunsul dvs.
>
> Cu stima C. D.

În data de 12.03.2012, a scris:
> Buna ziua,
> societatea este in faliment.
> Nu avem acte si am formulat cerere de antrenare raspundere.
> Nu aveti ce recupera de la acesta societate.
> Cu stima

Buna ziua!

Va multumesc, pentru ca mi-ati raspuns si intr-adevar a-ti formulat
aceasta cerere
asa cum am gasit pe site-ul tribunalului galati(asa am aflat ca dvs.
sunteti lichidatorul judiciar al firmei),cerere, care a fost admisa de
catre instanta in sedinta din 06.03.a.c.si obliga parata la plata
unei sume.Ori intrebarea mea este, daca pentru recuperarea banilor ,cu
dvs.trebuie sa tin legatura;asa cum mi s-a spus la tribunal ,s-au
trebuie sa fac alte demersuri in instanta?

Va multumesc! cu stima:C. D.

În data de 14 martie 2012, 11:59, a scris:
Buna ziua,
Alte demersuri la instanta nu se mai pot face cata vreme societatea este in faliment iar ulterior se radiaza

Buna ziua!
Stimata D-na.
Fiind creanta salariala,lichidatorul este obligat,sau era obligat sa ma inscrie in tabelul creditorilor ,fara ca eu sa fiu nevoit sa fac o declaratie de creanta.Acum va intreb daca sunt trecut in acest tabel ca si creanta salariala?

Cu stima C.D.

Buna ziua,
Nu am avut acte de la societate sens in care nu aveam cum sa va identific si ca atare nu aveti cum sa figurati in tabelul creditorilor.
O declaratie la acest moment nu ar putea fi decat verificata si respinsa ca tardiva.

In acest caz va intreb: ce sanse mai sunt,ce lege m-ar putea ajuta,sau ce demersuri pot face in continuare? Cum imi pot plati eu datoriile atata timp cat altii imi sunt datori si alta sursa nu am decat un nenorocit de salariu si acesta furat de altii?

Cu respect C.D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor- legea insolventei!!!!!!!!!!!! elenadeverde elenadeverde Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti: - in ce conditii (ce documente trebuiau sa fie intocmite) la o societate comerciala care se afla in insolventa in baza ... (vezi toată discuția)
Am câștigat procesul de recuperare a salariilor restante dar nu am primit banii, iar executorul pe care l-am angajat nu îmi dă speranțe prea mari. cum pot rezolva această problemă? standan54 standan54 Am initiat toate demersurile in vederea recuperarii salarilor restante. Procesul l-am castigat dar nu am primit banii. Am angajat un executor judecatoresc. ... (vezi toată discuția)
Insolventa alpine sa RailianuMarius RailianuMarius Buna ziua. Va rog daca este posibil sa ma ajutati in privinta unui aspect. Am fost angajat al companiei SC ALPINE SA din data 15.07.2008 pana in data de ... (vezi toată discuția)