avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insolventa ALPINE SA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insolventa ALPINE SA

Buna ziua.
Va rog daca este posibil sa ma ajutati in privinta unui aspect.
Am fost angajat al companiei SC ALPINE SA din data 15.07.2008 pana in data de 23.09.2013 cand am decis sa demisionez, avand in vedere faptul ca societatea ALPINE BAU din AUSTRIA intrase in faliment, urmand ca si ALPINE SA sa ceara insolventa/falimentul.
Demisia mea a fost inregistrata in data de 23.09.2014 iar in data de 24 sau 25.09.2014 le-a fost aprobata cererea de intrare in insolventa.
Nici pana azi nu am primit restantele salariale reprezentand lichidarea la zi.
Casa de Insolventa Transilvania care este administratorul judiciar nu mi-a raspuns in nici un fel la sesizarile facute catre ei. Am auzit de la colegi ca as fi fost inscris la masa credala...

Ce ma sfatutiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez?
Se pot initia niste pasi in acest sens?

In speranta unui raspuns si poate a unei bune colaborari va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 8 Septembrie 2014
Creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta. Prin urmare, cel mai bine pentru dsv sa verificati tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se va asigura ca ati fost inscris lamasa credala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)