v-as ruga sa-mi spuneti:
- in ce conditii (ce documente trebuiau sa fie intocmite) la o societate comerciala care se afla in insolventa in baza Legii85/legea insolventei, creantele catre administratia financiara au ajuns sa fie creante garantate avand prioritate fata de creantele salariale.?
- daca se mai poate face ceva pentru a ne recupera salariile restante in aceste conditii (exista o hotarare judecatoreasca ,suntem inscrisi in tabelul creditorilor conf.art.123, suma cu care s-a vandut societatea nu acopera nici toata datoria catre anaf)?
Cred ca este prea tarziu tinand cont de faptul ca salariile sunt din august-decembrie 2009 .
In situatia in care nu este prea tarziu ce demarsuri ar trebui facute,de catre cine si unde?(daca puteti sa-mi dati mai multe amanunte va rog)
Multumesc
Din cate stiu trebuia depusa documentatia la AJOFM din localitatea dvs de catre lichidator completa si corecta iar in termen de 45 zile se solutioneaza aceasta cerere.
Este posibil ca aceasta firma sa se afle in procedura reorganizari si sa existe o redresare, dar solutia o veti gasi doar dupa ce discutati cu lichidatorul societati ca sa beneficiati de plata din fondul de garantare a creantelor salariale.
Uitati ce trb sa faceti:
Luati legatura cu lichidatorul care se ocupa de falimentul societati si ii comunicati si sa-l notificati ca doriti sa va recuperati salariile de la fondul de garantare a creantelor salariale avand in vedere urmatoarele:
Temeiul Legii 200/2006
"""Înainte de a se adresa agenţiei teritoriale, salariaţii sau organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora trebuie să notifice în scris administratorul sau lichidatorul angajatorului în stare de insolvenţă, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru plata creanţelor salariale potrivit alin. (1). O copie a notificării se va ataşa la cererea adresată agenţiei teritoriale, potrivit alin. (2). ""
Recuperare salarii
nico_n
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati. Am lucrat la o firma pana in luna mai. Din luna februarie firma este in insolventa. Salariile restante pana la 31.12.2013 ... (vezi toată discuția)