avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am câștigat procesul de recuperare a salariilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am câștigat procesul de recuperare a salariilor restante dar nu am primit banii, iar executorul pe care l-am angajat nu îmi dă speranțe prea mari. Cum pot rezolva această problemă?

Am initiat toate demersurile in vederea recuperarii salarilor restante. Procesul l-am castigat dar nu am primit banii. Am angajat un executor judecatoresc. Acum firma care este datoare cu salariile mele restante a inaintat actiune pentru insolventa (faliment eventual). A fost stabilit prin hotarare judecatoreasca Administratorul judiciar provizoriu care se va ocupa cu deschiderea procedurii impotriva firmei debitoare. Intrebarea mea este: ce trebuie sa intreprind pentru a figura pe lista Administratorului judiciar in vederea recuperarii creantei de la debitor. Pentru inaintarea actiunii procesului de insolventa firma , a nominalizat firmele creditoare (1 banca si 2 firme) ,dar pe lista respectiva eu nu figurez ca persoana fizica cu toate ca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens. De asemenea, executorul judecatoresc mi-a spus ca actiunea lui ar inceta in momentul in care firma isi declara insolventa. Cum adica ? eu am platit onorariul si acum sunt trimis sa ma descurc singur? Va rog sa scuzati termenii care nu sunt de specialitate. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 11:15, 26 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Un prim pas l- ati facut. Inteleg ca executorul a notificat deja societatea. Banuiesc ca a trimis si popririle pe conturile societatii. Mai mult ca sigur, acestea sunt goale sau poprite chiar de Anaf. Executorul are dreptate, in cazul declararii insolventei. Incerc sa va explic mai simplu.
Puteti sa solicitati repede plata drepturilor salariale de la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale. Se pot plati doar salariile pe ultimele 3 luni. Nu stiu in ce stadiu este cu cererea de insolventa si ce a solicitat, trecerea direct in procedura simplificata sau reorganizare. Daca deja a fost admisa cetetes de insolventa, puteti trimite si o cerere catre Tribunal, la judecatorul sindic,indicand numarul de dosar, ca persoana interesata. Insa cand se va numi un lichidator, acesta sigur va verifica plata salariilor si va depune la dosar Tabelul creantelor, care va fi publicat si in Buletinul procedurilor de insolventa. Puteti atunci resolicita, daca chiar nu apareti pe nicaieri, nici in acest tabel, inscrierea creantei dvs salariale in tabel.
Buna ziua, si multumesc foarte mult. As vrea sa fac niste precizari : 1) Cererea debitorului intocmita cnf. art 66 din Legea 85/2014 (cred ca se refera la insolventa simplificata). 2) In sedinta din 04. 09.2018 completul a fixat niste termene limita de depunere de catre creditori a solicitarilor acestora, printre care si termenul pentru inregistrare a cereririi de admitere a creantelor asupra averii debitorului (16.10.2018), de asemenea a desemnat Administratorul Judiciar provizoriu care sa faca demersurile conform legii (in 60 zile sa faca inventarierea bunurilor debitorului si sa le depuna la dosar). Cererea catre Tribunal ,la judecatorul sindic, este un formular tip ? Multumesc inca odata pentru amabilitate.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Este o simpla cerere prin care solicitati inscrierea creantei dvs. salariale, pentru siguranta. Cerere clasica.Sa inserati in coltul din stanga sus Tribunalul..., nr. dosar, termenul... Apoi, Domnule Presedinte ca titlu. Subsemnatul...solicit.. faceti precizarile....Data , Semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de repunere in termen sau declaratie de creanta? ContSters328245 ContSters328245 Buna O firma care imi datoreaza bani a intrat in insolventa, fara sa ofere admin judiciar vreun document care sa ateste lista creditorilor, iar eu am aflat ... (vezi toată discuția)