avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatia la executare prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

contestatia la executare prin poprire

Prin sentinta civila definitiva si irevocabila Orasul, alaturi de Unitatea sanitara, a fost obligat sa achite niste drepturi salariale reclamantilor - personal medical.
Aceeasi sentinta obliga Ministerul Sanatatii si Autoritatea de sananate publica sa vireze catre bugetele orasului si unitatii medicale sumele reprezentand drepturile salariale. In prezent, dupa ce acum 6 luni am fost somati sa facem plata, executorul a trimis catre Trezorerie o adresa prin care i se face cunoscut ca a fost dispusa infiintarea popririi asupra conturilor orasului.
Ce sanse am daca fac o contestatie la executarea prin poprire, avand in vedere ca obligatia mea este subsecventa obligatiei Ministerului de a-mi vira la buget sumele nesesare stingerii debitului?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 23:03, 23 Ianuarie 2009
Contestatia o puteti face oricum dar nu cred ca aveti sanse de cistig. Datoria exista si asa ca au dreptul sa va execute prin propriere pina la plata datoriei.
spuneti exact cum e in dispozitiv???adica obliga orasul....

ma mai gandesc la o varianta, sa fie introdusa contestatia la executare de un tert, sa zicem o persoana juriidca care nu-si mai primeste banii pentru ca sunt conturile blocate...persoana juridica care asigura utilitatile pentru oras...eu zic ca trebuie sa existe o varianta....prin care sa dovediti ca executarea afecteaza tertii...poate chiar orasul...astfel incat sa fie oprita executarea pana cand va vireaza ministerul...

e o parere..eu nu as renunta asa usor...
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent executare silita credit nevoie personale lucian_cris lucian_cris Buna ziua, Am un credit ptr nevoie personale de acum 4 ani,din care am platit 5-6 rate,si apoi din cauza ca am fost concediat nu am mai avut de unde sa ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintare a popririi emisa de catre dgfp kontiki kontiki Am o problema legata de Adresa de infiintare a popririi emisa de DGFP in conformitate cu prevederile OG 92/2003. Societatea la care lucrez in calitate de tert ... (vezi toată discuția)
Executare tert poprit glukas glukas Buna Ziua! Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)