Prin sentinta civila definitiva si irevocabila Orasul, alaturi de Unitatea sanitara, a fost obligat sa achite niste drepturi salariale reclamantilor - personal medical. Aceeasi sentinta obliga Ministerul Sanatatii si Autoritatea de sananate publica sa vireze catre bugetele orasului si unitatii medicale sumele reprezentand drepturile salariale. In prezent, dupa ce acum 6 luni am fost somati sa facem plata, executorul a trimis catre Trezorerie o adresa prin care i se face cunoscut ca a fost dispusa infiintarea popririi asupra conturilor orasului.
Ce sanse am daca fac o contestatie la executarea prin poprire, avand in vedere ca obligatia mea este subsecventa obligatiei Ministerului de a-mi vira la buget sumele nesesare stingerii debitului?
Contestatia o puteti face oricum dar nu cred ca aveti sanse de cistig. Datoria exista si asa ca au dreptul sa va execute prin propriere pina la plata datoriei.
spuneti exact cum e in dispozitiv???adica obliga orasul....
ma mai gandesc la o varianta, sa fie introdusa contestatia la executare de un tert, sa zicem o persoana juriidca care nu-si mai primeste banii pentru ca sunt conturile blocate...persoana juridica care asigura utilitatile pentru oras...eu zic ca trebuie sa existe o varianta....prin care sa dovediti ca executarea afecteaza tertii...poate chiar orasul...astfel incat sa fie oprita executarea pana cand va vireaza ministerul...
e o parere..eu nu as renunta asa usor...
av. Ileana Schwarz
Executare tert poprit
glukas
Buna Ziua!
Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)