avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mi se elibereaza adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mi se elibereaza adeverinta

am lucrat la renumita firma de incaltaminte MUSSETE ,am plecat de la ei de comun acord , m-am angajat in alta parte dar nu prea au de lucru si am cerut somaj . Am fost la birouri la MUSSETE si am cerut sa mi se dea adeverinta cu vechimea si salariul inregistrat de o luna si tot nu mi-au dato motivand ca persoana care se ocupa de actul respectiv se afla in concediu .Am revenit azi cu un telefon sa vad daca pot merge sa mi-o dea dar foarte senin mi-au spus ca nu sunt obligati sa-mi elibereze adeverinta si sa astept pana cand au ei timp sa o faca #-o
Ei fabrica de incaltaminte o au la Husi dar firma are birourile la Bucuresti eu ce sa fac sa merg tocmai la Bucuresti la fortele de munca sa iau sa adeverinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 6 Septembrie 2012
Sunt obligati sa v-o dea. Aveti informatii la adresa [ link extern ]
Ceea ce doriti dvs tine mai intai de obligatiile angajatorului si apoi va puteti adresa ITM-ul in cazul unui refuz al acestuia de a va solutiona cererea .

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca iza16 iza16 Acum un an am semnat un contract de munca pe o perioada de o luna, am fost o zi la munca si am lasat-o balta. In perioada aia eram eleva si era vacanta de ... (vezi toată discuția)
Despre serviciu - munca fara concediu, refuz eliberare adeverinta lumynytadob lumynytadob Buna!lucrez la o firma de curatenie am sease luni si nu mi sa dat concediu d odihna nu ni se da cele doua zile pe saptamana libere si leam cerut o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Neprimire cerere de catre angajator sutacostel sutacostel 1)am vrut sa sa depun o cerere la angajatorul unde lucrez si acesta nu mi-a primit-o. vreau sa stiu catre ce institutie sa ma indrept cu o reclamatie? ... (vezi toată discuția)