avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

am divortat de curand si s-a acordat custodie comuna si domiciliul la celalat parinte. eu trebuie sa platesc pensie alimentara. daca nu am nici un venit si nu am cum plati ce pot pati? nu se poate amana pana imi gasesc de lucru?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 16:59, 6 Septembrie 2012
In cazul in care nu realizati veniturile, cuantumul pensiei se stabileste in functie de salariul minim pe economie. Faptul ca nu aveti un loc de munca nu va scuteste de obligatia de a plati pensia, datorita responsabilitatii parintesti prevazuta in lege. In cazul in care nu achitati pensia de buna voie, puteti fi executat silit - asta daca aveti bunuri pe numele dvs, sau in caz de rea-credinta din partea dvs, se poate face plangere penala impotriva dvs pentru infractiunea de abandon de familie.
eu am o intrebare de mama de copii mici: daca mai erati casatorit, cui cereati amanare pentru cresterea copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie minor Navalici madalina Navalici madalina Buna ziua.am fost maritata in judetul teleorman si din casnicie a rezultat o fetita care acum are 4 ani si jumatate...eu sunt din galati...dupa divort in 2017 ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)
Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)