avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura inscriere masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura inscriere masa credala

Buna ziua.
Sunt un pagubit al agentiei de turism de care probabil deja ati auzit de ea, Dreams Travel.
Acestia si-au depus deja cererea de insolventa urmand sa se aprobe am inteles pe 12 septembrie 2012.

Va rog daca cunoasteti sa-mi explicati si mie ce trebuie sa fac, in caz ca se aproba insolventa, sa ma inscriu la masa credala pentru recuperarea sumei care am achitat-o pentru un sejur care nu am beneficiat de el.

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: eukyra , utilizator 17:37, 23 Septembrie 2013
Dupa ce se aproba insolventa sa urmariti "graficul" stabilit de judecator si acolo o sa aveti tot felul de termene printre care si cel limita pana la care o sa va puteti inscrie la masa credala.
Cu o cerere de inscriere la masa credala, cu taxa de timbru platita+timbre judiciare, si cu dovada de plata a ceea ce ati platit catre agentie va puteti inscrie la masa credala.
multumesc frumos. acest "grafic" va aparea la tribunalul unde se decide insolventa? sau unde se poate urmarii ? la fel aceste taxe stiti cumva unde trebuiesc platite? cererea este tip ?
Lichidatorul judiciar sau administratorul judiciar numit de catre judecatorul sindic, dupa primirea sentintei de deschidere a procedurii insolventei, va publica in buletinul procedurilor de insolventa termenul pana la care se depun la tribunal cererile de inscriere la masa credala.
Daca urmariti portalul tribunalului la care se deschide insolventa ( de pe net ) dupa numirea lichidatorului, luati legatura cu acesta si veti afla si data pana la care se depun cererile
Ce sanse ai la masa credala sa recuperezi bani , intreb ptr ca si eu sunt in aceeasi situatie , de pagubit , de aceesi firma???
De obicei, f. f. mici, aproape egale cu 0. Exista si o ordine in care se iau acesti bani, evident daca se mai poate recupera ceva....
Ordinea din lege este urmatoarea:
ART. 123
Creanţele vor fi plătite, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în condiţiile art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 şi ale art. 98 alin. (3), sub rezerva celor prevăzute la art. 102 alin. (4);
2. creanţele izvorâte din raportul de muncă;
3. creanţele reprezentând creditele, cu dobânzile şi cheltuielile aferente, acordate după deschiderea procedurii, precum şi creanţele rezultând din continuarea activităţii debitorului după deschiderea procedurii;
4. creanţele bugetare;
5. creanţele reprezentând sumele datorate de către debitor unor terţi, în baza unor obligaţii de întreţinere, alocaţii pentru minori sau de plată a unor sume periodice destinate asigurării mijloacelor de existenţă;
6. creanţele reprezentând sumele stabilite de judecătorul-sindic pentru întreţinerea debitorului şi a familiei sale, dacă acesta este persoană fizică;
7. creanţele reprezentând credite bancare, cu cheltuielile şi dobânzile aferente, cele rezultate din livrări de produse, prestări de servicii sau alte lucrări, precum şi din chirii;
8. alte creanţe chirografare;
9. creanţele subordonate, în următoarea ordine de preferinţă:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de către un asociat sau acţionar deţinând cel puţin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot în adunarea generală a asociaţilor, ori, după caz, de către un membru al grupului de interes economic;
b) creanţele izvorând din acte cu titlu gratuit.
ART. 124
Sumele de distribuit între creditori în acelaşi rang de prioritate vor fi acordate proporţional cu suma alocată pentru fiecare creanţă, prin tabelul menţionat la art. 108 alin. (2) lit. d).
ART. 125
(1) Titularilor de creanţe dintr-o categorie li se vor putea distribui sume numai după deplina îndestulare a titularilor de creanţe din categoria ierarhic superioară, potrivit ordinii prevăzute la art. 123.
(2) În cazul insuficienţei sumelor necesare acoperirii valorii integrale a creanţelor cu acelaşi rang de prioritate, titularii acestora vor primi o cotă falimentară, reprezentând suma proporţională cu procentul pe care creanţa lor îl deţine în categoria creanţelor respective.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe? Andrei T Andrei T cererea de somatie de plata adresata instantei trebuie timbrata cu taxa timbru si timbru judiciar. valoarea acestor doua taxe nu este fixa? (39 lei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma in insolventa dinumarcel dinumarcel Am o mica firma si produc niste piese pe care le vand catre clienti din industrie. Unul dintre clientii (care apare la stiri TV cum ca salariatii blocheaza ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)