avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma inactiva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma inactiva

Buna ziua,

As dorii sa stiu daca o firma care este declarata inactiva fiscal, mai poate semna contracte? Stiu ca nu mai poate emite facturi, dar as vrea sa stiu daca mai poate semna contracte.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CrissMGC , utilizator 10:08, 26 Septembrie 2012
Ce fel de contracte?
De inchiriere.
Trebuie sa dati mai multe amanunte. Inchirierea unui spatiu ca sediul al firmei inactive, sau inchirieri de utilaje, inchirieri de spatii proprii catre alte societati.......
Prea putine detalii pentru a emite o parere
Societatea mi-a inchiriat un imobil intr-o perioada in care era declarata ca fiind inactiva. Dupa ce eu am modernizat imobilul, cum ma angajam in contractul de inchiriere, au trimis o comisie sa constate lucrarile efectuate. In urma constatarii investitiei mele, la nici 2 luni, au fost reactivati . In urmatoarele luni au inceput din partea lor diverse sicane, care au dus pana la urma la rezilierea contractului.
La 6 luni de la reziliere, am aflat intamplator, ca respectiva firma era declarata inactiva in perioada in care a semnat contractul de inchiriere. Mentionez ca in acea perioada ei mi-au emis diverse facturi ( de inchiriere, factura de apa, energie ).

Cam acesta este subiectul in mare, daca mai sunt necesare alte detalii, va rog spuneti.


Daca activitatea pe care o desfasoara societatea nu are ca obiect admistrare de spatii semnarea respectivului contract nu reprezinta o desfasurare de activitate. Daca insa obiectul de activitate al societatii consta in inchirieri de spatii catre terti se considera ca a desfasurat o activitate cand societatea declarase ca este in inactivitate.
In cazul in care considerati ca investitia facuta in spatiul respectiv este o pierdere pentru dvs. puteti incerca sa recuperati in instanta paguba produsa.

Alte discuții în legătură

Firma incactiva - reluare activitate orc dar nu la anaf marius.m marius.m Am o firma (prestari servicii) a carei activitate a fost suspendata 3 ani. Am reluat activitatea urmand toate procedurile la ORC. Am punct de lucru legal , ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru onimada onimada Buna ziua! Spuneti-mi si mie cum sa procedez pentru a trece un punct de lucru in actele unui SRL-D daca inchiriez apartamentul ce urmeaza sa fie punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate si platitor de tva mihaidp mihaidp Buna dimineata, Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare ... (vezi toată discuția)