avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz de plata a concediilor neefectuate si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz de plata a concediilor neefectuate si neremunerate in caz de demisie

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu urmatorul aspect......mi-am inaintat demisia care mi-a fost si aprobata cu tot cu intoarcere din CCC, tot tacamul...in schimb la solicitarea mea de a mi se plati concediile neefectuate in perioada sept.2009 - oct 2010(in oct 2010 am intrat in prenatal)in baza art.146 alin 4 L.53/2003.....de la contabilitate mi s-au transmis urmatoarele: :” In legatura cu zilele de concediu de odihna neefectuate la care face referire, iti pot spune urmatorul lucru: zilele ramase neefectuate in anul 2009 trebuiau efectuate in 2010, iar cele din 2010 trebuiau efectuate in anul 2011. Daca nu le-a efectuat asa cum am precizat, aceste zile sunt pierdute.”.....as vrea sa stiu daca au dreptate, iar daca nu au va rog sa ma invatati cum sa-i combat!

va multumesc nespus

Cu stima,
Anamaria Holban.
Cel mai recent răspuns: anamariaholban , utilizator 10:51, 24 Octombrie 2012
Concediul de odihna este un drept al salariatului la care acesta nu poate renunta nici daca isi da acordul scris. Sigur ca era de preferat sa va solicitati concediul de odihna anterior intrarii in CIC sau sa fie compensat la data intrarii in concediu, acest fapt insa nu absolva angajatorul de obligati lui de a respecta codul muncii si a reglementa situatia concediului de odihna.
Astfel trebuia sa va acorde concediul pentru anul 2009 pana la finalul anului 2009 si sa fie calculat concediul aferent anului 2010 si compensat daca nu a fost acordat pana la data intrarii in CIC. Acordarea CO in conformitate cu normele legale in vigoare este o obligatie a angajatorului, angajatul nu poate renunta prin lege la acest drept asa cum prevede art.144 alin (2) din codul muncii: " Dreptul la concediul de odihana anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari".
In cazul unui nou refuz solicitati in instanta plata acestui drept.
In principiu, angajatorul are dreptate ... zile de CO neefectuate intr-un an calendaristic se acorda pana la sfarsitul anului urmator .. insa dvs nu ati pierdut dreptul de a solicita compensarea in bani a CO neefectuat ..

Prin urmare, intr-un termen de 3 ani calculat din 2009 puteti promova actiune impotriva angajatorului pentru afi obligat la compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate din perioada 2009 si pana in prezent.

Va multumesc pentru raspuns!!!
va multumesc tututor p;t sfaturi...am reusit sa-mi primesc banutii p;e colncediul neefectuat!!!eu am invins!!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co suprapus cu concediu medical puideurs puideurs Bună ziua, Cer din nou ajutorul dvs în următoarea problemă: Cum trebuie să procedeze o firmă în cazul unei salariate care mai are 4 zile de CO ... (vezi toată discuția)
Plata zile co neefectuate Adriana Visan Adriana Visan Buna ziua, suntem un grup de mai multi colegi care am terminat preavizul si urmeaza sa intram in somaj. Ni s-a comunicat ca nu ni se vor plati zilele de Co ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)