Buna ziua, suntem un grup de mai multi colegi care am terminat preavizul si urmeaza sa intram in somaj. Ni s-a comunicat ca nu ni se vor plati zilele de Co neefectuate de anul trecut , cu toate ca la intrarea in preaviz ne-au asigurat ca le vor plati. Colegilor care au plecat la demisie , cu cca 1 luna in urma li s-au platit , la lichidare , si zilele co neefectuate pe 2009 si 2010.
Personal am beneficiat pe 2010, in luna ianuarie de 10 zile co. Pe 2009 nu am efectuat nicio zi co. Mi s-a comunicat ca cele 10 zile vor fi scazute din cele de anul acesta, 2010, ptr ca cele din 2009 trebuia sa le efectuez in 2009. Stiam ca zilele co pe anul trecut pot fi efectuate pana in luna martie a anului curent.
Rog un raspuns. Multumesc
La incetarea CCIM angajatorul are obligatia sa va acorde drepturile salariale pentru perioadele de concediu neefectuat. Solicitati dreptul prin cerere inregistrata. In caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Termen de prescriptie al dreptului salarial este de 3 ani.
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.