avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare concediu neefectuat

In luna Iulie 2009, unui salariat X i s-a desfacut contractul de munca disciplinar. I s-a intocmit nota de lichidare, i s-au dat drepturile salariale pana in luna respectiva plus compensarea de concediu de odihna neefectuat pe lunile respective.Acesta a dat firma in judecata si conform hotararii judecatoresti a castigat procesul.In luna octombrie 2009, a fost reintegrat in firma pe aceeasi functie.I s-au platit drepturile salariale de la data desfacerii contractului de munca pana la data reintegrarii.In luna noiembrie 2010 acesta a incetat raporturile de munca conform articolului 55 litera B din CM.
Intrebarea mea este : Beneficiaza acest salariat X de compensarea conediului de odihna pe anul 2009?
Cel mai recent răspuns: lauraadriana , utilizator 14:44, 20 Noiembrie 2010
Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Intrebarea mea este : Beneficiaza acest salariat X de compensarea conediului de odihna pe anul 2009?

Da, beneficiaza de compensarea CO neefectuat la incetarea raportului de munca . In acest sens, se exprima art.141 alin.4 C.mun.
Raspunsul este ca beneficiaza de compensarea CO pe 2009 corespunzator perioadei octombrie - decembrie, daca acesta nu a efectuat acest concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile co neefectuate Adriana Visan Adriana Visan Buna ziua, suntem un grup de mai multi colegi care am terminat preavizul si urmeaza sa intram in somaj. Ni s-a comunicat ca nu ni se vor plati zilele de Co ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat mary8040 mary8040 Sunt in concediu crestere copil din 1 februarie 2010.Nu am putut efectua concediul de odihna pana la data de 31 august 2010 si ca urmare am facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)