avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consiliul de administratie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consiliul de administratie

daca nu e titularul scolii poate face parte din consiliul de administratie al scolii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 7 Septembrie 2012
Legea nr.1/2011:
Art. 96
(1) Unitatile de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica sunt conduse de consiliile de administratie, de directori si de directori adjuncti, dupa caz. In exercitarea atributiilor ce le revin, consiliile de administratie si directorii conlucreaza cu consiliul profesoral, cu comitetul de parinti si cu autoritatile administratiei publice locale.
(2) In unitatile de invatamant de stat consiliul de administratie este organ de conducere si este constituit din 7, 9 sau 13 membri, astfel:
a) in cazul unitatilor de invatamant de nivel gimnazial cu un singur rand de clase, consiliul de administratie este format din 7 membri, cu urmatoarea componenta: 3 cadre didactice, inclusiv directorul; 2 reprezentanti ai parintilor; un reprezentant al primarului; un reprezentant al consiliului local. Prevederile prezentului articol se aplica in mod corespunzator si pentru invatamantul prescolar si primar;
b) in cazul in care consiliul de administratie este format din 9 membri, dintre acestia 4 sunt cadre didactice, un reprezentant al primarului, 2 reprezentanti ai consiliului local si 2 reprezentanti ai parintilor. Directorul si directorul adjunct sunt membri de drept ai consiliului de administratie din cota aferenta cadrelor didactice din unitatea de invatamant respectiva;
c) in cazul in care consiliul de administratie este format din 13 membri, dintre acestia 6 sunt cadre didactice, un reprezentant al primarului, 3 reprezentanti ai consiliului local si 3 reprezentanti ai parintilor. Directorul si directorul adjunct sunt membri de drept ai consiliului de administratie din cota aferenta cadrelor didactice din unitatea de invatamant respectiva.
...

Desi legea nu precizeaza expres despre care cadre didactice este vorba, consider ca din componenta acestuia poate sa fac parte si cadre didactice care nu sunt titulare la unitatea de invatamant respectiva ...
dar daca nu a luat titularizarea?
Legea nu prevede expres ca acele cadre didactice trebuie sa fie titulare ... Unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga. Aceasta regula tine seama de faptul ca, unei formulari generale a textului legal trebuie sa-i corespunda o aplicare a sa tot generala, fara a introduce distinctii pe care legea nu le contine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionarea unui cadru didactic nesimtit. ultimulmohican ultimulmohican Ce sanctiune se poate aplica unui profesor titular cu vechime, care nu se prezinta la post intre 1-12 septembrie in activitate, fiindca nu are chef? Ce prevede ... (vezi toată discuția)
Contabil in consiliul de administratie scoala gabriel2650 gabriel2650 Buna seara. contabila unei primarii are dreptul sa faca parte din consiliul de administratie al scolii, avand in vedere ca semneaza acte contabile privind ... (vezi toată discuția)
Operator agent economic meryemmm meryemmm Consiliul de Administratie al unei scoli se constituie inca, conform Ord. 5619/11.12.2010; conform acestui ordin , componenta unui CA de 9 membri este dupa ... (vezi toată discuția)