avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare punct de lucru

Trebuie sa declar ca punct de lucru un spatiu inchiriat si contabilul mi-a spus ca pasii sunt:
-Proprietarul trebuie sa mearga la Administratie cu 3 exemplare contract inchiriere
-Primesc un exemplar cu stampila de la administratie si merg si eu la Administratia din sectorul din care este firma
-Cu contractul stampilat de administratie merg la onrc

...m-am mai documentat si eu putin si am vazut ca trebuie sa merg doar la onrc!Este adevarat?
Ce trebuie sa fac,de fapt?
V amultumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:24, 20 Ianuarie 2009
Doar proprietarul spatiului este obligat sa inregistreze contractul de inchiriere, in vederea calcularii impozitului pe venituri din chirii.
Daca doriti sa deschideti un punct de lucru in acea locatie inchiriata, va trebui sa se faca un act aditional la actul constitutiv la firmei, actualizarea acestuia din urma, copie dupa contractul de inchiriere si depunerea la registrul comertului, dupa plata taxelor aferente.
Pentru intrarea in legalitate a punctului de lucru va trebui sa faceti urmatoarele lucruri:
1) - Mentiune Reg. Com., acte necesare:
a) - contract de inchiriere spatiu ( inregistrat la fisc)
b) - redactarea unei hot. AGA prin care hotarati deschidere unui punct de lucru
c) - completarea unei declaratii pe proprie raspundere cu activitatea desfasurata in acel spatiu
Nu se depune Act Constitutiv actualizat.
2)- Declararea punctului de lucru la Adm. Fin. , cumpararea Registrului Unic de Control si fiscalizarea casei de marcat ( daca este cazul)
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
Florian Turlete, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu secundar al societatii mirela07 mirela07 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: O societate doreste infiintarea unui sediu secundar, cum se procedeaza se intocmeste hotarare AGA prin ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez punctul de lucru singura ContSters115447 ContSters115447 Buna ziua,am fost astazi la ONRC si mi-am ridicat certificatul de inregistrare.Doamna de acolo mi-a spus ca trebuie sa ma duc la fisc(adm.financiara)sa declar ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala - schimbare punct de lucru -reinnoire contract inchiriere scarlatcorina scarlatcorina Buna ziua, Am rugamintea daca ma puteti ajuta la urmatoarea problema legat de sediul social: La sediul pe care il avem in prezent am avut contract de ... (vezi toată discuția)