avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noul si vechiul cod de procedura civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noul si vechiul cod de procedura civila

la mijlocul lunii aprilie 2011, sotia se intoarce la parinti ,neinaintand divort.sotul in luna iunie inainteaza divortul.in aceasta perioada el se imprieteneste cu alta persoana.la divort, sotia cere ca desfacerea casatoriei sa fie din cauza exclusiva a sotului, si cu toate ca vina era comuna, i se da castig sotiei.sotul nu este de acord ca vina sa fie exclusiv a sa, nefiind adevarat, si mai mult, ca i s-a spus ca se aplica in cazul sau prevederile noului cod de procedura, astfel lui putand sa i se ceara diverse daune sau pensie alimentara pentru sotia care oricum lucreaza dar se poate ca sa se razbune, sa isi lase serviciul.va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere juridic, este adevarat.multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:17, 6 Septembrie 2012
La ora actuala nu exista vechiul si noul CpC, exista doar CpC.
NCPC, cel mai probabil va intra in vigoare la 1 februarie 2013, in caz ca Guvernul nu gaseste alte motive de amanare, ca de un an de zile, pana acum, s-a tot amanat.
Nu aveti legatura cu codul de procedura civila, ala nici nu s-a schimbat.
Va referiti la noul cod civil.. insa nici ala nu se aplica daca faptele s-au petrecut inainte de intrarea in vigoare a acestuia.
Daune se pot cere la divort daca casatoria a durat mai mult de 20 de ani si daca sotul nevinovat de desfacerea casatoriei sufera vreun prejudiciu.
Pensie de intretinere se poate cere de sotul care e in incapacitate de munca
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor noutate in domeniu liviuu liviuu Am vazut la stiri ca s-ar fi aprobat o lege ce prevedea urmatoarele: a) in cazul in care divortul de desface din vina exclusiva a unui partener celalalt ii ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort,cand una dintre parti nu e de acord mare mare As vrea sa stiu ce drepturi are o sotie,daca s-a decis sa divorteze pentru ca nu mai vrea sa accepte maltratarea verbala,santajul si amenintarile sotului,dar ... (vezi toată discuția)