avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... este necesara inscrierea noilor membrii in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

este necesara inscrierea noilor membrii in asociatie

O asociatie a avut la infiintare 5 membri fondatori, ulterior si-au manifestat dorinta de a intra in asociatie si alte persoane. Intrebarea mea ar fi daca acesti noi membri trebuie inscrisi la Registrul Asociatilor si Fundatilor (numarul acestora ar putea fii in continua crestere)? Iar daca in actul constitutiv este prevazut ca adunarea generala este alcatuita din cei 5 membrii initiali, aceasta va fi legal constituita si in lipsa membrilor noi? ( in statul nu este mentionat decat dreptul acestora de a alege si a fi alesi iin organele de conducere, sa isi exprime liber punctul de vedere cu privre la activ. asociatiei, sa participe la orice evenimente organizate de asociatie).
Cel mai recent răspuns: ionutanton777ro , utilizator 11:11, 3 Februarie 2009
Daca noii membrii ce vor fi adaugati, vor face parte din Consiliul Director, trebuiesc inregistrati in Registrul de la Judecatorie - cu depunerea cazierelor fiscale etc..
Daca insa vor face parte doar din Adunarea Generala, nu trebuiesc mentionati la Judecatorie, nefiind parte din conducerea asociatiei (C.D.), e suficient sa ii mentionati in registrul de membrii ai asociatiei, care se tine la sediul asociatiei - e o simpla formalitate.
Chiar daca in actul constitutiv initial au fost 5 membrii (fondatori desigur), de-a lungul timpului se pot schimba/inlocui/adauga fara probleme, cu singura conditie ca la schimbarea celor din Consiliul Director sa mentionati si la Judecatorie schimbarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
organizarea ºi funcþionarea fundaþiei S.O.S. S.O.S. Bună ziua. Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi ... (vezi toată discuția)
Constituire fundatie Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte [u]doar[/u] ... (vezi toată discuția)