avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Constituire fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Constituire fundatie

Buna ziua,
Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte doar membrii fondatori daca ei sunt 2?
In afara de oRDONANTA 26/2000 exista si alte lacte normative care sa faca referile la fundatii...?
Multumesc mult!!
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:50, 24 Octombrie 2013
Nu mai exista alte texte de lege cu privire la organizarea si functionarea unei fundatii.

Cadrul general este dat de OG nr.26/2000.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu se vorbeste despre adunarea generala la fundatie. Membrii fondatori pot fi membrii in consiliul director. Pentru prevederi legislative aveti doar ordonanta 26 din 2000 actualizata si daca vreti sa lucrati cu voluntari, aveti legea voluntariatului legea 195 din 2001 actualizata.
multumesc.dar daca infiintezi si A.G la fundatie este nelegal..in ideea ca art 33 din Ordonanta prevede hotararea a. g IN CAZUL UNOR MODIFICARI.....
MULTUMESC MULT!!
Din og 26 din 2000 actualizata: Art. 29. - (1) Consiliul director al fundatiei este organul de conducere si de administrare al
acesteia.
.......
h) modificarea statutului fundatiei;
Deci articolul 33 se refera la cum se fac modificarile nu la cine le aproba.

Insist pt ca nu imi este foarte clar,
ART34 face ref la art 33 , care aticol la alin 2 spune:Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de hotararea adunarii generale, iar in cazul....etc. Pai daca nu am adunare generala la fundatie de ce face referire la ea, de ce spuen ca se aplica si pt fundatie acest art?
V a multumesc!!

Alte discuții în legătură

Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)
Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Fundatie sau asociatie gadeadan gadeadan Care este concret diferenta dintre o fundatie sau asociatie culturala sau care sunt avantajele sau dezavantajele comparativ (vezi toată discuția)