avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpare pamant

Doresc sa cumpar o parcela de pamant de la cineva. Cand i-am cerut actele de vanzare-cumparare mi-a aratat un antecontract de cumparare cu proprietarul anterior, in care se spunea ca acesta a primit banii, dar actul propriu-zis de il vor incheia in august 2013.
L-am intrebat pe proprietar de ce nu a facut actul si a motivat ca trebuie sa plateasca o suma mare de bani (3000 lei) - un fel de taxa.
Este ok daca cumpar?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 21:40, 6 Septembrie 2012
Trebuie ca mai intai persoana cu care ati discutat sa devina proprietarul parcelei respective si apoi puteti cumpara de la el.
Nu dati nici un ban pana nu semnati contractul de vanzare cumparare la notar.
Repet contract de vanzare cumparare si nu alte variante depromisiuni de vanzare.
Pai.....antecontractul nu este translativ de proprietate. Dvs nu puteti cumpara deocamdata de la promitentul cumparator .
Cand i-am cerut actele de vanzare-cumparare mi-a aratat un antecontract de cumparare cu proprietarul anterior, in care se spunea ca acesta a primit banii, dar actul propriu-zis de il vor incheia in august 2013.

De ce nu luati legatura cu proprietarul anterior , si impreuna cu actualul vanzator faceti actul de VC cu acesta, pentru ca este un singur act de VC nu doua, poate mai are de dat bani...se descurca ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare- cumparare dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:1) se poate face un precontract de vanzare -cumparare ,teren agricol ? fac precizarea ... (vezi toată discuția)
Inscris vanzare-cumparare. e_crina e_crina Buna ziua, In luna decembrie am facut un "Inscris de vanzare-cumparare" pentru un teren.Deoarece parcela cumparata nu era inca intabulata propriu in CF, i-am ... (vezi toată discuția)