avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acest art. 132 CPC este valid?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

acest art. 132 CPC este valid?

Art. 132^1
(2)Judecătorii vor dispune verificarea efectuării procedurilor de citare şi comunicare dispuse pentru fiecare termen. Când este cazul, instanţa va ordona luarea măsurilor de refacere a acestor proceduri. În afară de aceste măsuri, instanţa va putea dispune ca încunoştinţarea părţilor să se facă şi telefonic, telegrafic, prin fax, poştă electronică sau prin orice alt mijloc de comunicare ce asigură, după caz, transmiterea textului actului supus comunicării ori înştiinţarea pentru prezentarea la termen, precum şi confirmarea primirii actului, respectiv a înştiinţării, dacă părţile au indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop.

Citiţi mai mult: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
justice123, utilizator
Da este valid. Este art.132 indice 1 alin 2 din Codul de Procedura Civila. Mai lipseste: "Dacă încunoştinţarea s-a făcut telefonic, grefierul va întocmi un referat în care va arăta modalitatea de încunoştinţare şi obiectul acesteia".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ducipal ducipal Buna seara. Tata a decedat in1986. Mama traieste si are 81 de ani.In timpul casatoriei ei au cumparat un imobil.Dorim eu si mama sa facem succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune atomiviorel2_BT atomiviorel2_BT Este legal partajul judiciar la care au participat doar doi moștenitori, ceilalți nefiind citați la dezbaterea succesorala? Cai de atac. (vezi toată discuția)
Comunicari instanta - posibilitatea primirii pe mail, confidentialitate courvoisier courvoisier Comunicare prin mail/fax cu instanta As dori sa primesc pe mail comunicarile, dar nu stiu cum se poate ca adresa sa fie confidentiala. Cred ca asa este ... (vezi toată discuția)