avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu consilier juridic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu consilier juridic

Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie incepand cu 05.01.2009. Am fost incadrata cu un salariu brut de 578 ron. Ceea ce vreau eu sa stiu este daca la institutiile publice nu se aplica C.C.M. Conform C.C.M. pentru posturile prevazute cu studii superioare se aplica un indice de 2, ceea ce inseamna ca se inmulteste salariul cu 2.Atat in Codul rubinian, cat si in Codul CAEN aceasta functie este prevazuta cu studii superioare. La institutiile bugetare nu se aplica aceste prevederi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 22 Ianuarie 2009
In concluzie, va trebui sa ma obisnuiesc cu ideea ca salriul meu brut este de 578 ron!? Asta este. Va multumesc pentru informatii.
Nu , trebuie sa aveti cel putin 600 lei , pentru ca sdalariul minim garantat de la 01.01.2009 este 600 lei
Potrivit art.2 din HG nr.1051/2008, salariul minim brut pe tara este de 600 lei .... niciun angajator fie din sistemul bugetar, fie din sectorul privat nu poate angaja personal cu un salariu sub minimum pe economie.
Adresati-va conducerii institutiei respective , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce perioada sunt consilier juridic debutant? Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua tuturor,sunt consilier jurdic la o primarie din 05.01.2009. Am fost incadrata ca si consilier juridic debutant cu mirificul salariu brut de 578 lei. ... (vezi toată discuția)
25% pe brut sau pe net? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, 1. Salarul de incadrare al meu (care este tot una cu brutul, venitul total) este de aprox. 1500 lei, si netul este aprox. 1100 lei. Din ce suma ... (vezi toată discuția)
Salariul pt consilier juridic debutant! luminita_gab luminita_gab stiti care este salariul pt un consilier juridic debutant cu vechime in munca de 10 ani? (vezi toată discuția)