avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbarea medicului de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbarea medicului de familie

Doresc sa-mi schimb medicul de familie care apartine de OPSNAJ,cu un altul ce apartine de CASMB.Tin sa mentionez ca la servici am cartea de munca din ian 2009,cu o intrerupere de 4luni in 2010.De ce acte am nevoie pt a-mi schimba medicul?Trebuie cumva sa fac dovada ca am platit sanatatea pe ultimii 5ani?
Daca este adevarat nu prea pot pt k trebuie sa mai dau niste bani din mana pt un an si ceva,ceea ce nu-mi convine.Cine ma poate lamuri???
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:38, 20 Ianuarie 2013
Medicul de familie se schimba foarte usor. Va gasiti alt medic si ii spuneti celuilalt ca nu mai doriti sa fiti in grija lui. Fisa medicala trebuie trimisa la noul medic.
Schimbarea medicului nu are legatura cu plata contributiilor pentru sanatate. Daca vreti sa aveti o astfel de dovada faceti o cerere la Casa sa va dea o adeverinta in acest sens.
De obicei unii medici de familie inventeaza tot soiul de probleme false de frica sa nu-si piarda pacientii pentru ca sunt platiti si in functie de acest numar.

Eu am incercat acum cateva zile sa imi schimb medicul de familie.Am dus la medicul vechi actele pe care le-am primit de la cel la care vreau sa ma mut si...surpriza... medicul vechi nu a vrut sa imi semneze plecarea deoarece tocmai ii cerusem o trimitere pentru niste analize. Cica in luna in care beneficiez de serviciile sale nu pot sa ma mut. Nu stiu cat e de legala situatia si e destul de trist ca trebuie sa fii pus, ca si asigurat, in astfel de situatii jenante in care sa te rogi de medic sa te lase sa pleci de la el.
Duceti-va inapoi si rugati-l sa va arate textul de lege care spune asa ceva. Daca nu vrea sau va motiveaza ca "asa stie el" ii spuneti ca ii veti face o reclamatie la Colegiul Medicilor .
Am intrebat si asta si mi-a spus ca el asa a facut pana acum si ca daca vreau pot sa caut pe net pentru el nu stie exact articolul de lege dar asa a facut de fiecare data si nu a avut probleme. Nu m-am putut intelege cu el sub nici o forma si a inceput cu tipete si crize . Si mai trist este faptul ca desi a semnat in fata mea hartiile de eliberare, refuza sa mi le dea cica pana pe 01 noiembrie pana cand oricum nu e in oras.
Deja mi-e greata sa ma intorc la el cu rezultatul analizelor cand asta este tocmai ceea ce incerc sa evit pentru ca nu am incredere in ce spune. Ca sa nu mai vorbim ca m-a pus sa imi fac analize pt o boala pt care macar nici simptome nu am. Cei din spital au inceput sa rada cand au vazut diagnosticul trecut pe foaia de trimitere. Dar asta cu competenta este cu totul alta poveste.

P.S Pt. doamna Amalia - scuze ca m-am bagat peste topicul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
SukySu, utilizator
Cu riscul de a parea enervanta revin pe subiect cu inca o nelamurire.
Ma chinui din luna noiembrie sa imi trimit dosarul la casa de asigurari OPSNAJ dar fara succes. Am trimis toate documentele pe fax dar nu am reusit niciodata sa prind pe cineva la telefon ca sa imi confirme ca sunt in regula. Intre timp noul meu medic imi spune sa nu ma stresez ca de acum figurez la el pe lista dar la o verificare pe net dupa CNP reiese ca inca sunt la Casa Nationala de Asigurari. Am inteles ca trebuia sa primesc un raspuns de la OPSNAJ cu care sa ma duc la locul de munca, astfel ca ei sa stie unde sa vireze banii. E cazul sa ma ingrijorez? Mi-e si frica sa ma imbolnavesc:). Acum serios vorbind mi-e teama sa nu ma trezesc ca nu sunt asigurata nicaieri.

Alte discuții în legătură

Cum ma transfer de la casa opsnaj la cjas? iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu daca ma pot muta de la casaopsnaj la alta casa de asigurari. (vezi toată discuția)
Opsnaj noidoi noidoi Buna ziua. Sotul meu are o problema cu asigurarea de sanatate si poate ma ajutati cu un raspuns. In luna febr si-a schimbat job-ul de la o firma la alta, insa ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate in concediu crestere copil Mira_A Mira_A buna ziua, am avut calitatea de asgurat la Casa Opsnaj, avand un contract cu casa semnat de angajator in acest sens, pana sa intru in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)