avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare ONG
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare ONG

Buna ziua,

Am observat profesionalismul raspunsurilor de pe acest forum.
Ma confrunt cu o dilema legata de angajare in ONG.
Sunt presedintele unei astfel de organizatii. As dori sa stiu daca presedintele poate avea carte de munca in cadrul asociatiei? Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
ana1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 7 Septembrie 2012
Presedintele poate avea contract de munca pe perioada determinata, cu norma intreaga sau partiala, in cadrul unui proiect cand poate fi angajat pe unul din posturile acceptate de finantator.
In rest el e persoana aleasa in cadrul ong si nu poate fi salarizata.
Da, poate avea CIM.
Chiar daca este persoana aleasa in cadrul ONG, presedintele poate fi remunerat si fara existenta unui c.i.m. ...
Va multumesc pentru raspunsuri. Hm. Vad ca parerile sint impartite.
Posibil .. insa o persoana aleasa intr-un for de conducere inseamna ca are un contract de mandat care poate fi cu titlu gratuit sau oneros .. nu se poate afirma ca o persona alaeasa ca presedinte al unui ONG nu poate fi remunerata , atata timp cat si cei cu contract de mandt pot primi o indemnizatie lunara pentru activitatea depusa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca presedinte ong pot sa fac in vreun fel sa am salariu? cryssu1986 cryssu1986 Ca presedinte ONG pot sa fac in vreun fel sa am salariu? Ma intereseaza mult acest aspect pentru ca imi doresc sa am vechime. Daca da, poate imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica desfasoara activitate cu titlu gratuit la un srl marymary marymary Buna ziua, rog parerea dvs: in situatia in care o persoana fizica doreste sa ajute un srl, fara sa aiba pretentii materiale, daca este legal acest lucru, si ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei ... (vezi toată discuția)