avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sistemul e-TVA în 2025: Strategii de conformare și pregătire

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim pe durata nedeterminata a unui pensionar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim pe durata nedeterminata a unui pensionar reangajat

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema:
dupa pensionare am reangajat aceeasi persoana( in conditiile legii- cumul pensie salariu) cu CIM pe durata determinata, ulterior pe durata nedeterminata. Pentru ca suntem nevoiti sa reintegram in functie o persoana( prin hotarare judecatoreasca) si nu avem postul vacant pentru ca este ocupat de pensionar si pentru ca avem o situatie financiara foarte rea, deci nu putem infiinta un alt post, am vrea sa- inchidem CIM persoanei pensionare dar nu stiu cum. Va rog poate aveti o solutie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalina Cibotariu , Avocat 11:53, 7 Septembrie 2012
Fie solicitati incetarea raportului de munca cu acordul partilor , fie prin desfiintarea postului ...sau daca a fost angajat pe postul acelei persoane , atunci sunt incidente prevederile art.56 alin.1 lit. e C.mun.

Art.56 (1) C.mun. , contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
e) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare;
...
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
incercati o incetare a contractului de munca prin acordul partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabieru gabieru am fost concediat si am actionat institutia in instanta. daca voi castiga procesul ce se intampla: a) daca postul meu a fost ocupat b) daca postul a fost ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj t_gheorghitza t_gheorghitza O asociatie de proprietari poate sa inregistreze intrarea in somaj a unui singur salariat?.Salariatul afost concediat ilegal si a fost reincadrat cu toate ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu ContSters229751 ContSters229751 Buna ziua 1) In cazul unui pensionar reangajat, se poate desface contractul individual de munca? Care este temeiul legal? 2) In cazul unui salariat ... (vezi toată discuția)