avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... hotarari adoptate de consiliul local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

hotarari adoptate de consiliul local

Conform art. 45 , alin. (3) din Legea nr. 215 / 2001 a administratiei publice locale , o Hotarare de Consiliu Local se adopta cu votul a doua treimi din nr total al consilierilor locali in functie . In cazul comunei mele (unde sunt 11 consilieri in functie), pentru a se da acordul de principiu pentru vanzarea a 2 ha. de teren catre o anumita firma , au votat pentru 8 consilieri , 1 vot impotriva din totalul de 9 consilieri prezenti la sedinta , din totalul de 11 consilieri in functie . Acum , apar discutii pentru unul dintre cei 8 consilieri care a votat pentru , deoarece acesta are sotia angajata la firma respectiva, dar nu detine actiuni . Acestui consilier i se aplica prevederile art. 46 din Legea nr. 215 / 2001 ca avand interes patrimonial in problema prezentata mai sus ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:40, 7 Septembrie 2012
Atata vreme cat sotia primeste acelasi salariu, indiferent daca societatea respectiva obtine acel teren sau nu, nu are participatie la profit si nici vreun beneficiu direct din aceasta achizitie, eu zic ca acel consilier nu este in incompatibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune teren, conflict de interese ninel777 ninel777 Buna ziua ! Numele meu este Ninel , si sint consilier in cadrul Consiliului local al unei comune. M am comfruntat cu urmatoarea problema. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Hotarari ale consiliului local MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR o Hotarire de consiliu local pentru repartizarea unui apartament la o familie trebuie trebuie aprobata cu o treime din voturi ale consilierilor iar pentru ... (vezi toată discuția)
Modernizare drum comunal tavinho tavinho Buna ziua! Intr-o sedinta de Consiliu Local format din 15 membri la care au lipsit 3 dintre acestia s-a discutat modernizarea unui drum comunal. Din cei 12 ... (vezi toată discuția)