avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

O persoana care are certificat de la neuropsihiatrie si care a mostenit o avere impresionanta pe care doreste sa o vanda, are drept de semnatura pentru a vinde acea mostenire sau semnatura acestei persoane poate fi anulata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 12:51, 7 Septembrie 2012
Dacă acea persoană nu a fost pusă sub interdicţie judecătorească, trebuie să se probeze dacă are discernământ sau nu. Dacă este intezis judecătoreşte nu poate vinde decât prin curator şi cu autorizaţia instnţei de tutelă.
Ce anume prevede '' certificatul de la neuropsihiatrie" ?
Daca are discernamantul diminuat/ abolit / lipsa orice act semnat este lovit de nulitate.
cel mai bine ducetiva cu actelel medicale la notaria si intrebati notarul.
Daca persoana este in varsta, are nevoie oricum de certificat eliberal de IML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant aurora.loredana aurora.loredana Buna ziua! Intrebarile mele sunt: daca unul dintre soti nu are discernamat , instrainarea dreptului de proprietate prin constrangere de catre o terta ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)