sotul meu a primit printr-un program anl, mai demult, un teren pe care a construit fundatia unei case si o parte din pereti. eu nu l-am cunoscut pe acea vreme si evident nu am contribuit la aceste costuri. acum vrea sa o construiasca mai departe si sa o intabuleze, dar sustine ca eu nu voi avea niciun drept acolo. eu as dori sa luam ceva impreuna ca sa nu ma trezesc data afara, dar el nu vrea, vrea sa-si termine casa. eu in conditiile astea nu prea as baga banii acolo, mai ales ca sunt si bani de la fratele lui, fara dovada, dar sunt, si acela va dori sa se impuna in constructia casei. as dori sa va intreb, in aceste conditii, in care casa va fi intabulata in perioada casniciei, si se va vedea ca s-a construit o parte din ea in timpul casniciei eu chiar nu primesc nimic?
adica, daca e terenul lui, ca doar terenul a fost in totalitate al lui, iar casa se finalizeaza in timpul casniciei eu plec de acolo cu toti banii dati? mentionez ca fara veniturile mele nu ar putea termina casa si nici nu ar putea lua credit pt terminarea ei.
nu aveti drepturi asupra terenului dar aspura contructiei daca puteti dovedi ca s-a contruit in timpul casatoriei si ca ati contribuit puteti avea o parte
Inteleg ca sunteti casatorita in acest moment nu aveti o relatie de concubinaj.
Nu vad rostul discutiei cu privire la proprietatea bunului respectiv decat daca va ganditi la un divort sau daca sotul intentioneaza sa vanda imobilul respectiv.
Pentru a arata contributa la realizarea casei , materialele in care investiti banii personali se pot chizitiona cu factura si chitanta pe numele dvs, astfel aveti si dovada contributiei. In cazul unui proces veti putea dovedi implicarea in ridicarea respectivului imobil.
Daca va ganditi la o eventuala mostenire, ca sotie aveti oricum dreptul la mostenire chir daca este vorma de bunuri obtinute de sotul decedat anterior mariajului.
Cat priveste realizarea unei intabulari nu poate sa constituie o dovada a constructiei intr-o anumita perioada. Se pot intabula si constructii vechi de 50 de ani daca nu au fost intabulate.
Partaj divort
ancamaia
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii minori.De cand ne-am casatorit locuim in casa mamei mele,iar in timpul casatoriei am construit o casa in ... (vezi toată discuția)