avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate in partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate in partida simpla

1. Factura de la autorizatia sanitara veterinara se trece in RJP ca si cheltuiala deductibila?
2. Am un aviz de insotire a marfii ( adica frigider fara pret) la produsele de inghetata Frigiderul se afla in custodia mea atat timp cat vind produsele de la firma respectiva . Cum operez in contabilitate acest aviz?
3. cum operez discountul la un produs dintr-o factura?
ex: apa plata - val. pret : 2.86, val. TVA : 0.69 se acorda discount 100% la acest produs. adica la val. pret -2.86 si val TVA - 0.69 Cum trec pe NIR produsul?

Multumesc ptr. ajutor
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:13, 7 Septembrie 2012
1.Factura,la care este anexata si chitanta.Este cheltuiala deductibila.
2.Nu se opereaza in contabilitate.Aveti insa grija atunci cand returnati frigiderul,sa va dea furnizorul de inghetata un aviz de insotire marfa in rosu,sau intocmiti dvs.un aviz de insotire pe care sa semneze de primire;sa fie trecute si celelalte date cerute de formular.
3.Discountul se trece pe NIR la fel si produsul,apoi la stabilirea pretului de vanzare puneti adaos mare si TVA corespunzator.Plata pentru produs nu veti face,in schimb incasati la pretul dorit(pe care il treceti si in casa de marcat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir calculat corect? denisa2011 denisa2011 buna ziua, am urmataorea factura produsul x pret unitar 33.59 lei val: 403.08 val TVA 36.28 -5% produsul Y 16.80 lei val ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei facturi retur bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Vreau sa stiu si eu cum procedez, in calitate de gestionar, pentru a inregistra o factura cu plata la retur emisa de catre furnizor, dupa returnarea ... (vezi toată discuția)