avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator si asociat SRL - renuntare la ambele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator si asociat SRL - renuntare la ambele

Buna ziua,

Am si eu o intrebare si sper sa gasesc un raspuns la dumneavostra.
Cum poate fi revocat un administrator din functie, care este si asociat minoritar( in cazul de fata 7 procente ), numit prin actul constitutiv ?
Stiu ca procedura standard este prin hotarare AGA, dar ce se intampla daca nu se prezinta cei doi asociati si se prezinta doar asociatul minoritar, care este interesat sa fie revocat din functia de administrator si in acelasi timp sa renunte la participatia pe care o are in calitate de asociat, cel mai important in prima faza este renuntarea la calitatea de administrator.
Mai vreau sa stiu si daca asociatul minoritar, care este si administrator unic, poate ( are voie ) sa faca cererea de revocare, sau trebuiesc urmate anumite etape, avand in vedere calitatea lui in cadrul firmei.
Mentionez ca administratorul nu are contract de munca.

Va multumesc si va doresc o zi buna !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 17:03, 8 Septembrie 2012
Una dintre prerogativele administratorului este de a convoca AGA( art. 195 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale) . Faceti acest lucru si inscrieti pe ordinea de zi demisia administratorului si retragerea din calitatea de asociat. Daca asociatii nu se prezinta la AGA, singura cale ramane instanta. ( art. 226 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale). Sfatul meu este sa aveti un avocat langa dvs. pentru a va sprijini in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare actiuni srl Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Sunt asociat intr-un srl cu 4 asociati, toti cu functia de administrator prin actul constitutiv, fiecare cu 25% actiuni. Datorita neintelegerilor ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mariusdan1 mariusdan1 Sunt asociat intr-un SRL alaturi de alti 2 asociati. Un asociat are 40 % Al doilea asociat 40% Si eu al treilea asociat 20% Al doilea asociat are si ... (vezi toată discuția)