avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna angajat perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna angajat perioada determinata

daca am un angajat pe perioada determinata de 1 luna ii acord concediu de odihna de 2 zile? (raportat la 21 zile/an). Dar daca are pe 3 luni cat ii acord? 5 zile sau 6 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 14 Septembrie 2012
Concediul se corda in functie de perioada lucrata 21 : 12 * cu cate luni a lucrat
Dreptul de concediu de odihna negociat in CIM pentru perioada determinata se stabileste proportional cu durarta pentru care a fost incadrat salariatul. Daca la anul calendaristic dreptul este de 21 zile lucratoare, pentru o luna ar insemna 2 zile pentru 3 luni ar insemna 6 zile s.a.m.d.

Durata concediului de odihna este proportionala cu timpul lucrat pe perioada executarii CIM.
21 : 12 x 3 = 5 zile lucratoare .. atat are dreptul salariatul respectiv
si daca nu i le acord trebuie sa i le platesc, nu-i asa? e chiar aberant la o luna de zile (se presupune ca am nevoie 100% de omul ala, nu-l angajez 1 luna ca sa-i dau CO 2 zile) sa-i dau liber/sa-i platesc 2 zile de CO!!!
Daca nu i le acordati, atunci la incetarea c.i.m. va trebui sa i le compensati in bani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna monicalirca monicalirca In luna octombrie 2017 a fost incheiat un contract colectiv de munca care prevede acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihnam fata de cele din ... (vezi toată discuția)
Incetare cim, remunerare zile co ramase neefectuate ANCA47 ANCA47 Buna ziua, Va rugam sa ne indrumati in urmatoarea problema :colega mea a semnat cim cu perioada nedeterminata la 01.05.2007. In perioadele 16.02.08 - ... (vezi toată discuția)