avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probe digitale in litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probe digitale in litigii de munca

Buna ziua,

pot depune inscrisurile dovezi sub forma digitizata (pe un CD sau DVD) in instanta?
Respectiv sa dau o declaratie pe propria raspundere in loc de semnatura care se da pe inscrisuri, sau ma semnez cu carioca pe DVD :)
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
justice123, utilizator
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 12:45, 10 Septembrie 2012
nu
Care este temeiul legal pe care va bazati va rog? Eu vad ca se poate, asa cum este si normal:

Art. 132^1
(2)Judecătorii vor dispune verificarea efectuării procedurilor de citare şi comunicare dispuse pentru fiecare termen. Când este cazul, instanţa va ordona luarea măsurilor de refacere a acestor proceduri. În afară de aceste măsuri, instanţa va putea dispune ca încunoştinţarea părţilor să se facă şi telefonic, telegrafic, prin fax, poştă electronică sau prin orice alt mijloc de comunicare ce asigură, după caz, transmiterea textului actului supus comunicării ori înştiinţarea pentru prezentarea la termen, precum şi confirmarea primirii actului, respectiv a înştiinţării, dacă părţile au indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop.

www.avocatnet.ro/content/for...
Articolul citat se refera la modalitatile in care instanta poate efectua citarea partilor la proces nu vorbeste de forma in care poate fi depusa o dovada in cadrul unui proces.
Va referiti la partea cu "procedurilor de citare".
Dar partea cu "si comunicare"?

Mai e si textul cu "transmiterea textului actului supus comunicării ori înştiinţarea pentru prezentarea la termen", care tot la acte spre a fi comunicate se refera, deci nu e vorba doar de citatii
Nu confundati termenii ... una este citarea si alta este proba ... incuviintarea si administrarea probelor nu este supusa acestui text de lege ...

Alte discuții în legătură

E-mailurile ca proba in proces litigiu in munca josette2014 josette2014 Mai exact intr-o contestare a unui sanctiuni disciplinare, e-mailurile pot constitui proba in proces? Daca da, acestea cum se ataseaza, sub ce forma? Fiind ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul se comunica partii justice123 justice123 Doresc va rog sa stiu daca interogatoriul pe care-l scriu eu se comunica si partii adverse, care urmeaza a fi interogata in instanta, sau se comunica doar ... (vezi toată discuția)
Comunicare defectuoasa cu instanta prin intermediul emailului si semnatura electronica calificata Lucian P. Lucian P. Buna ziua, Am trimis la judecatorie, prin intermediul emailului, o plangere contraventionala pentru anularea unei amenzi aplicata de IJJ Constanta. Odata ... (vezi toată discuția)