In cazul unui bun imobil cum este un teren unde valabilitatea vanzarii este supusa unui act autentic este necesar un act vanzare - cumparare intocmit in baza procesului verbal de adjudecare de catre un notar si abia apoi se poate intabula imobilul.
Este o mare prostie ceea ce afirmati dna adelaida. In locul dvs m-as abtine sa afirm astfel de tampenii. N-ar fi rau sa va verificati afirmatiile inainte de a le arunca in eter.
Art. 517 Cod pr. civ. stipuleaza in mod clar ca actul de adjudecare esti titlu de proprietate si va fi folosit de adjudecatar pentru inscrierea in cartea Funciara a dreptului sau de proprietate. De asemenea art. 166 alin 5 Codul de procedura fiscala prevede faptul ca procesul verbal de adjudecare este titlu de proprietate.
Cred ca trebuie sa va controlati " limbajul" si sa studiati mai mult.
Avand in vedere ca sunt practician in insolventa si organizarea de licitatii este una din activitatile curente stiu ce afirm.
Stimata dna. , avand in vedere calitatea dvs de practician in insolventa si de absolvent de drept, n-ar strica sa va aplecati cu ceva mai multa atentie asupra mesajelor userilor. Cu aceeasi atentie si dedicatie asupra textelor de lege.
Este vorba de o licitatie organizata de executorul judecatoresc.
Probabil nu stiti, dar va spun eu ca pe langa legea 85/2006, exista mii de alte legi. Unele din ele, codul de procedura civila si cel de procedura fiscala au referiri precise la vanzarea in cadrul executarii silite. Acesta este subiectul discutiei de aici. sunteti complet pe dinafara subiectului.
Actul de adjudecare
ionica99
Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)