BUNA ZIUA,
In urma divortului de catre fostul sot , copii mi-au revenit mie , urmand ca fost sot sa plateasca o pensie de intretinere in valoare de 33% din salariul acestuia.El a trimis banii , cum a dorit , eu nestiind ce salariu are exact .In urma cu 4 luni el a incetat sa-mi mai trimita aceasta pensie.Mentionez ca in urma cu 3 luni eu m-am mutat cu copii in strainatate.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca eu m-am mutat aici , copii mai au dreptul la aceasta pensie si daca da, ce pot eu sa fac pentru a o primi?
Va multumesc
il notificati pe tatal copiilor cu privire la schimbarea survenita ii indicati si un cont bancar ca sa nu spuna ca a fost in imposibilitatea de a va plati, iar daca nu va plateste timp de 2 luni puteti
depune plangere penala pentru abandon de familie
”ce pot eu sa fac pentru a o primi?”, MULTE : Cazul este penal darr cu bunăvoință, puțină răbdare și puțină ambiție se poate soluționa și pe cale civilă, astfel :
1) încercați soluționare pe cale AMIABILÃ : a) din ”străinătate” unde susțineți că vă aflați, formulați o Notificare cu somație (în 2 exemplare, unul soțului folosind o scrisoare cu Confirmare de primire Internațională), în care-i faceți un mic istoric, al neexecutării/nerespectării hotărârii judecătorești cu privire la obligația domniei sale privind achitarea lunară a pensiei de întreținere în valoare de . . . lei ; b) Notificați-l că ”a UITAT” de această sarcină începând cu luna . . . .Comunicați-i lunile restante și valoarea totală.Acordați-i un termen rezonabil de îndeplinire a sarcinii instanței ; c) Puneți-i în vedere că începând cu data . . . . veți depune o Plângere Penală la parchetul d.p.l. judecătoria locației sale pt. neexecutarea hotărârii judecătorești nr. . . din dos. civ. nr. . . . Așteptați rezultatul diligenței până la termenul ce i l-ați acordat.
2) dacă aveți pe cineva rămas în România, comunicați-i prin notificarea respectivă adresa completă ca să vă depună/expedieze banii.Dacă NU, deschideți un cont bancar în România și comunicații CORECT acel cont unde să vă depună banii.Nimeni nu-l poate obliga să vă trimită banii pt. pensia alimentară pe propria lui cheltuială pe Mapamond, pt. că dvs. doriți să . . .
3) ca măsură de precauție : mai acordați-i TACIT un termen de 5-10 zile peste cel fixat, deoarece se poate întâmpla ceva neprevăzut și nici nu vă poate comunica.
4) comunicați-i adresa dvs. clară și precisă din străinătate pt. a putea coresponda la nevoie, altfel va motiva că NU CUNOȘTEA ADRESA dvs. și că de aceea nu a . . . .
Atenție la cele stabilite de instanță, de ex.: dreptul și programul de vizită al sotului pt. copii, alte cerințe.
Banii ii primeam in contul bancar,deci nu are nevoie sa stie de adresa.Nu cer sa trimita banii in tara in care sunt , ci doar sa-i depuna in contul deschis secial pentru aceasta pensie , bani ce vor fi folositi de copii cand vor dori ei.I-am trimis un sms sa-l intreb daca s-a intamplat ceva ,si nu a dorit sa-mi raspunda,am telefonat , mi-a inchis telefonul,deci .....
Nu are program de vizitare , deoarece nu a dorit si in plus de 2 ani si jumatate de cand suntem divortati ,s-a interesat de copii doar de 2 ori , in rest nu a dorit sa stie nimic despre ei .
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi
Pensia alimentara
mimisor
buna ziua...as avea nevoie de niste lamuriri, va rog
sotul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara:un baiat care in iunie va implini 18 ani si care de la ... (vezi toată discuția)