In cazul in care se pierde un proces in care reclamantul cere cheltuielli de judecata , suma ceruta de catre acesta se atribuie piritului in cazul in care reclamantul pierde ?
Am depus o actiune de evacuare a unui coindivizar pe care este posibil sa o pierd . Am cerut cheltuieli de judecata.
Am inteles ca in cazul in care renunt la judecata (practic procesul nu a inceput - prima infatisare ar fi pe 17 oct 2012 ) , ar trebui sa placesc ceva cheltuieli de judecata piritului (daca acesta cere ) . De ce sa platesc , cind practic nu a inceput procesul . S-a trimis numai citatia piritului....
Partea care pierde procesul este obligat la cerere la plata cheltuielilor de judecata facute de partea care il castiga.
In cazul dvs daca veti renunta la cerere inaintea primului termen de judecata, la cererea paratului este posibil sa fiti obligat la plata unor cheltuieli partiale de judecata daca paratul face dovada acestor cheltuieli.
Chiar daca dosarul este abia la primul termen, este posibil ca paratul sa fi facut ceva cheltuieli cu angajarea/consultarea unui avocat.
Mie imi apare ca legala aceasta solutie. Paratul nu ar fi realizat acele cheltuieli daca nu ar fi fost chemat in judecata.