avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire drept de proprietate

Buna Ziua! Unchii mei (care au decedat intre timp) au facut o cerere de reintregirea dreptului de proprietate- in anii 1991 primind fiecare -3 persoane- cca 7 hectare de teren arabil- dupa anul 2000 pt. diferenta pana la 10 ha, ei avand cca 33 de hectare inainte de 1944. Aceasta cerere ni s-a aprobat primind fiecare aprox. 3 hectare in total insumand cca 10 hectare de teren arabil. Primarul a spus ca nu are unde sa ne dea acest teren ca toate au fost date inainte de anul 2000. Unchii mei au decedat in anul 2008 iar eu am testamente legale mostenind intreaga suprafata de 10 hectare.
Aceasta suprafata se afla pe raza comunei Sinesti-Hagiesti cca 30 km de Bucuresti spre Urziceni. Primarul a sustinut in continuare ca nu are unde sa ne dea acest teren. Am fost acolo prin anul 2010 si mi s-a spus ca pot fi trecut la despagubiri sau sa astept un raspuns in urma caruia as putea primi pamant in alta parte. Eu am tot asteptat si azi am dat un telefon si mi-a zis ca a cazut intelegerea cu "pamant in alta parte" si ca am dreptul la despagubiri si sa vin acolo.Intre timp s-a schimbat primarul ..Intrebarea mea este mai pot sa actionez in Judecata Primaria ..tinand cont de faptul ca au trecut peste 6 ani in care eu nu am avut decat o simpla hartie in care mi se recunostea dreptul de proprietate
Dreptul dvs. nu s-a prescris , chemati in judecata comisia si primaria si veti primi despagubiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie restituire teren primarie Lisonelta400 Lisonelta400 In februarie anul 2000 tatal meu si unchiul meu au cerut sa li se restituie 50 de hectare de teren arabil dupa un unchi al lor , iar in septembrie 2005 tatal ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legea 165/2013 hamarsold2019 hamarsold2019 Tatal meu a decedat in 2010, unchiul meu a decedat in 2013. In anul 2001 tatal si unchiul meu in baza legii 1/2000 au cerut sa li se revendice dupa un unchi ... (vezi toată discuția)
Legea nr165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate in mod abuziv Cory050988 Cory050988 Buna ziua. Am primit o foaie de la primaria comunei in care s-a nascut bunucul meu(care este decedat de 10 ani) in care spune ca a fost identificata o ... (vezi toată discuția)