avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

Pensie alimentara

La data de 07.05. 2012 am avut primul si ultimul termen de judecata din procesul de divort cu copil. Inca din luna mai am inceput sa platesc lunar pensia alimentara pe care m-am angajat sa o platesc si am platit-o prin mandat postal pentru a avea dovada platilor efectuate. In data de 30.08.2012 la servici a venit o dispozitie a judecatoriei sector 4 prin care mi se pune poprire pe venituri in suma echivalenta cu valoarea pensiei alimentare in scopul de a fi trimisi banii direct fostei sotii. Contabilitatea a inteles ca trebuie sa opreasca pentru plata retroactiva a pensiei alimentare un maxim de 50% din salariu pentru aducerea la zi a platii pensiei alimentare. Avand in vedere faptul ca am documente care sa ateste ca in acest timp am platit pensia alimentara se pot opri aceste sume?
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 14:11, 8 Septembrie 2012
Se executa numnai ce se scrie in dispozitivul hotararii pronuntate . Este o problema pe care o puteti regla cu fosta sotie , careia ii puteti solicita returnarea banilor platiti de 2 ori. In caz ca nu doreste puteti solicita instantei obligarea paratei la restituirea sumelor nedatorate si achitate.
angajatorul dv. este tert poprit in acest caz si este obligat sa se conformeze ordonantei de poprire. este obligatia dv. sa le aduceti la cunostinta in scris si cu dovada platii ca ati achitat suma de ..... reprezentind pensie intretinere pentru lunile ..... Serv. contabilitate este obligat sa ia seama de platile anterioare aparitiei ordonantei dar dupa ce a aparut aceasta ordonanta nu mai faceti plati prin posta.
Daca serv. personal nu vrea sa ia in considerare platile anterioare faceti contestatie la executare si o cerere de suspendare provizorie pe timpul judecarii cauzei.
ART. 532
Data de la care se datorează pensia de întreţinere
(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.
(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.
Multumesc de raspuns, dar in cazul de fata am platit pensia alimentara cu documente (mandat postal), inca din luna mai cand a avut loc procesul. Ce trebuie sa fac?
depuneti copii de pe ele la angajatorul dv. la serv. personal sau contabilitate alaturi de o cerere.
daca nu se iau in considerare faceti o contestatie la executare la judecatorie

Alte discuții în legătură

Poprire pensie intretinere mirebire mirebire In cadrul unui proces, parintelui nerezident i s-a marit pensia de intretinere. De la data publicarii hotararii pe portal.just.ro, parintele respectiv a virat ... (vezi toată discuția)
Plata in avans pensie de intretinere andreiionel andreiionel Sotia mea a depus cerere de divort pe 17 octombrie. as vrea sa ii trimit pensie alimentara in fiecare luna pana se termina divortul de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Loredana_84 Loredana_84 O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului. In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de ... (vezi toată discuția)