Voi naste in luna Ianuarie '13 in SUA (sotul meu este cetatean american). Sunt angajata la o companie romaneasca cu sediul in Bucuresti, domiciliul meu este in Cluj dar am flotant in Ramnicu Valcea.
De ce acte am nevoie pentru depunerea dosarului pentru cresterea copilului (copilul meu va avea bineinteles certificat de nastere american, cetatenie americana). Se poate duce altcineva in locul meu (mama mea o sa aiba o procura prin care sa ma imputerniceasca in orice demersuri). Si unde se vor depune actele (domiciliu sau flotant in cazul meu).
OUG 111/2010 la art 12 prevede :ART. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
#M2
Ccc
cristinamelinte
Daca o persoana se incadreaza ca si conditii la CCC, dar in prezent lucreaza pe teritoriul altei tari UE, cu contract de munca in tara respectiva, mai poate ... (vezi toată discuția)