avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Solicitare indemnizatie pentru cresterea copilului pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Solicitare indemnizatie pentru cresterea copilului pt copil nascut in USA

Copil nascut in SUA din parinti cetatenie romana. Tatal este functionar public in RO
( vechime 20 ani fara intrerupere) si doreste sa solicite intrarea in concediul pt cresterea copilului pana la 2 ani.
Transcrierea certificatului de nastere al copilului nascut in USA poate fi luat in considerare pt o astfel de solicitare ?
Copilul trebuie sa fie in Ro sau poate sa ramana acolo ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: narciz767 , utilizator 19:41, 9 Ianuarie 2013
Art.12 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

Asadar, daca copilul nu locuieste in tara nu se poate acorda indemnziatia pentru CCC .... daca se va acorda indemnziatia si se va constata ca , copilul nu locuieste in tara, atunci potrivit art.16 alin.2 lit.h din OUG nr.111/2010, dreptul la indemnizaţiile se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12.
Multumesc mult pt precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o întrebare legata de indemnizatia de crestere ... SIMONA1306 SIMONA1306 Bună ziua! Am o întrebare legata de indemnizatia de crestere copil și plecarea din tara. Îmi poate spune cineva cum se poate proceda pt a primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresterea copilului pentru copilul nascut in strainatate andreus007 andreus007 este posibil k sa primesti bani de cresterea copilului daca : -ai fost angajat fictiv la o firma oarecare ti.ai platit dar tu nu ai lucrat faptic ci doar ... (vezi toată discuția)