avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de cresterea copilului pentru copilul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de cresterea copilului pentru copilul nascut in strainatate

este posibil k sa primesti bani de cresterea copilului daca :
-ai fost angajat fictiv la o firma oarecare ti.ai platit dar tu nu ai lucrat faptic ci doar apari k fiind angajat;
-copilu s-a nascut in strainatate si locuieste in afara tarii...

astept un rasp eventual un e-mail unde as mai avea unele intrebari
va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 15 Aprilie 2013
Daca in fisa de cotizare apare ca ati cotizat cel putin un an pana la nasterea copilului,puteti beneficia de acest drept.Chiar daca copilulu este nascut in alta tara,certificatul de nastere se elibereaza tot in romania
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare indemnizatie pentru cresterea copilului pt copil nascut in usa narciz767 narciz767 Copil nascut in SUA din parinti cetatenie romana. Tatal este functionar public in RO ( vechime 20 ani fara intrerupere) si doreste sa solicite intrarea in ... (vezi toată discuția)
Strainatate-supliment de insertie amaiana amaiana Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:sant casatorita ,sotul meu este angajatul unei firme din Romania dar isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere si ingrijire copil carminaradu carminaradu Buna ziua, am intampinat urmatoarea situatie: am nascut un baietel in Austria in luna august 2013 si tatal copilului(sotul meu) si-a dorit ca fiul lui sa fie ... (vezi toată discuția)